Sport

Contador sem verhetetlen

Alberto Contador szereplésével nem üzent fő riválisának, Lance Armstrongnak a Korzikán rendezett hétvégi nemzetközi kerékpárosversenyen.

A kétszeres Tour de France-győztes spanyolnak a hegyekkel tarkított első szakaszon allergiás problémái voltak, de így is jobb volt, mint a hétszeres Tour-bajnok amerikai, aki láthatóan kényelmesen tekerte a pedált. A vasárnapi időfutamon, amely viszonylag rövid, alig 7,7 km-es volt, Contador 17 másodpercet vert Armstrongra.

A spanyol versenyző klubjának, az Asztanának a vezetője, Yvon Sanquer elmondta: Contador nem tudott rendesen lélegezni, és amikor támadhatott volna, a lábai “nem válaszoltak”.

Armstrong jelezte: ezúttal nem egymás ellen versenyeztek, és ezt mindenki tudta. Viszont ha Contador csak azért választotta a korzikai viadalt, hogy provokáljon, akkor az visszafelé sült el. A versenyen összesítésben Contador a 15., Armstrong pedig a 47. lett.

A két kerékpáros között meglehetősen fagyos a viszony. Tavaly mindketten az Asztanában szerepeltek, de amióta Armstrong hosszú kihagyás után visszatért, nem tudja legyőzni fiatalabb vetélytársát. A mostani évadban az amerikai bringás az érette alapított klub színeiben szerepel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik