Sport

Ljubicic és Jankovics nyertek Indian Wells-ben

Meglepetésre a horvát Ivan Ljubicic nyerte meg a férfiak versenyét vasárnap a 9 millió dollár összdíjazású tenisztornán.

A nőknél a 6. kiemelt Jelena Jankovics nyerte az Indian Wells-i tenisztorna döntőjét, miután két sima játszmában győzött a dán Caroline Wozniacki ellen.

A mérkőzést képét nagyban meghatározta, hogy a szerb teniszezőnő már az elején kétszer elvette ellenfele adogatását, és bár Wozniacki 4:0-ról feljött 4:2-re, Jankovics sikerrel őrizte az előnyét a szett végéig. A folytatásban sem állt össze a dán játéka, így a kevesebbet hibázó Jankovics megérdemelten nyert.

A férfiak döntőjében a Rafael Nadalt búcsúztató horvát Ivan Ljubicic két, rövidítéssel záruló játszmában győzte le a hetedik helyen kiemelt amerikai Andy Roddickot.

Mind Ljubicic, mind Roddick kiválóan adogatott, így mindkét játszmában fej-fej mellett haladtak 6:6-ig, a rövidítések azonban ezen a napon Ljubicicnek mentek jobban: a második tie-breakben a horvát négy meccslabdához jutott, amelyből Roddick hiába hárított hármat, a negyediket már beütötte Ljubicic, így élete legnagyobb sikerét érte el.

Mindeközben az ATP honlapja közzétette a legfrissebb világranglistákat: a férfiaknál Ljubicic 13 helyet előrelépve a 13, továbbra is Roger Federer áll az élen. Nőknél Serena Williams az első, a legjobb helyen rangsorolt Szávay Ágnes pedig kicsúszott a legjobb 30-ból, jelenleg a 31.

Eredmények:
WTA-TORNA, BNP PARIBAS OPEN, INDIAN WELLS (3 645 000, kemény pálya)

DÖNTŐ
Jankovics (szerb, 6.)–Wozniacki (dán, 2.) 6:2, 6:4

ATP 1000-ES TORNA, BNP PARIBAS OPEN, INDIAN WELLS (3 645 000, kemény pálya)

DÖNTŐ
Ljubicic (horvát, 20.)–Roddick (amerikai, 7.) 7:6, 7:6

Ajánlott videó

Olvasói sztorik