Sport

Grand Slam a Versaille-i kastély mellett?

Helyszűke és a létesítmények elavultsága miatt lehet, hogy elköltöztetik a francia nyílt teniszbajnokságot a Roland Garros-ról.

A francia teniszszövetség bejelentése szerint a Francia Nyílt Teniszbajnokságnak nagyobb helyszínre van szüksége annak érdekében, hogy versenyben maradjon a másik három Grand Slam-tornával.

Gilbert Ysern, a szövetség általános igazgatója hétfőn azt nyilatkozta, hogy számba vették a teniszbajnokság elköltöztetésének lehetőségét, amelyről jövőre születhet végleges döntés.

Ysern szerint négy lehetséges forgatókönyv és tanulmány készült a kérdéssel kapcsolatban, amelyek között a párizsi Grand Slam-torna versaille-i kastélyhoz költöztetése is szerepel.

A salakpályás Grand Slam-viadal akár maradhatna is a Roland Garroson, de ehhez monumentális átépítésekre és felújításokra lenne szükség. A jelenlegi pálya kibővítése a becslések szerint 270 millió dollárba kerülne, míg egy új stadion létrehozásának költségei a becslések szerint 811 millió dollárba (vagyis mintegy 140 milliárd forintra) rúgnának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik