Sport

Fucsovics is játszik a Davis-kupában

Kellner Ádám játssza az első egyest az észtek elleni tenisz Davis Kupa-mérkőzésen Tallinnban. A fiatal magyar reménység Fucsovics Márton is lehetőséget kap.

Baranyi Szabolcs magyar DK-kapitány a helyszínről arról tájékoztatta a csütörtöki sorsolás után az MTI-t, hogy Kellner ellenfele – magyar idő szerint 12 órától – Jaak Poldma lesz, majd ezt követően a Bardóczky Kornél-Jurgen Zopp összecsapás következik.

A Baranyi-alakulatban Bardóczky és Kellner mellett Varga Róbert és Fucsovics Márton kapott helyet. A kapitány még elutazása előtt azt mondta az MTI-nek, hogy a szombati párosban Vargát és Fucsovicsot dobja a mélyvízbe.

A 17 esztendős Fucsovics tavaly a juniorok között megnyerte a párosversenyt a US Openen, az idén pedig egyesben az elődöntőig jutott az Australian Openen.

Amennyiben a tallinni Coral Tennis Clubban magyar győzelem születik, az Euro-Afrikai Zóna II. csoportjának második körében a bosnyák-macedón összecsapás nyertese lesz a Baranyi-csapat ellenfele. Az I. csoportba jutáshoz három győzelem szükséges.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik