Sport

Először negyeddöntős az Eger

Kiesett viszont a Vasas és a Domino a férfi vízilabda Euroligában.

Története során először jutott az Euroliga negyeddöntőjébe a ZF-Eger vízilabdacsapata, amely hazai pályán 11-8-ra verték a Szintyezs Kazany gárdáját. Az oroszok kapujában a 2000-es sidneyi olimpiai döntőben ellenünk védő Makszimov próbálta megtörni Birosék lendületét, ám a háromszoros olimpiai bajnok vezérletével (Biros Péter ötször is betalált) és a negyedik negyedben mutatott kiváló játékkal végül sikerült a bravúr.

“Nagyon izgultak a fiúk, de idővel bevált a taktikánk és lendületes játékunkkal hibázásra késztettük az ellenfelet”, nyilatkozta a meccs után Gerendás György, az Eger vezetőedzője.

Búcsúzott viszont az Euroligából a két másik magyar csapat. A görög Olympiakoszhoz vendégségbe utazó Domino Honvéd már korábban kiesett, így a mérkőzésnek csak annyi tétje maradt, hogy ki végez a csoport harmadik, illetve negyedik helyén. Sajnos Szivósék csak a találkozó feléig tudtak egyenrangú ellenfelek lenni: a harmadik negyedben azonban három góllal is elhúzott a görög csapat, innen pedig a Domino nem tudott már felállni, így a vége 10-6 a hazaiaknak.

Csak a győzelemm ért volna továbbjutást a TEVA-VasasPlaket csapatának a Jug Dubrovnik otthonában, ahol eddig még egy magyar Euroliga-indulónak sem sikerült nyerni.
A rossz sorozat sajnos most sem tört meg, és bár az utolsó pillanatban Varga Dénes egyenlőre hozta a találkozót a Vasasnak (11-11), a horvátok végig jóval magabiztosabban játszottak, és uralták a mérkőzést.

A Vasas ezzel harmadikként végzett a csoportjában, ahonnan a Jug Dubrovnik mellett Kiss Gergely és Steinmetz Ádám csapata, a montenegrói Primorac Kotor ment tovább.

Eredmények – Férfi vízilabda Euroliga:

ZF-Eger – Szintyezs Kazany (orosz) 11-8 (1-2, 2-2, 4-3, 4-1)
Olympiakosz (görög)-Domino Honvéd 10-6 (2-2, 3-2, 3-0, 2-2)
Jug Dubrovnik (horvát) – TEVA-VasasPlaket 11-11 (4-2, 4-4, 1-2, 2-3)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik