Közélet

Védik a raboktól a trafikoslány kegyetlen gyilkosát

kaposvári trafikos gyilkos (trafikos gyilkos)
kaposvári trafikos gyilkos (trafikos gyilkos)

A fiú megtörtnek tűnt, de érzelmeket, például megbánást nem lehetett felfedezni a viselkedésében.

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság szombaton azt a 20 éves fiatalt, aki szerdán több  késszúrással megölte egy kaposvári dohánybolt fiatal alkalmazottját. A gyanúsított 30 napra került rács mögé szökés, elrejtőzés az eljárás meghiúsítása, illetve a bűnismétlés veszélye miatt. A fiút egy kisbusszal, rendőrök gyűrűjében vitték a bíróság épületéhez.

 Fotó: police.hu

 

A sonline.hu-nak a fiú ügyvédje azt mondta,  Csizmeg László elmondta: védence tudomásul vette a döntést. A lap úgy tudja, a bíróság előtt továbbra is fenntartotta beismerő vallomását, és megtörtnek tűnt, de érzelmeket, például megbánást nem lehetett felfedezni a viselkedésében.

Információik szerint a késelőt nem a kaposvári börtönben tartják majd fogva, mert félnek attól, nehogy a többi rab bántalmazza, ezért feltehetően Pécsre szállítják majd.

A Sántoson élő fiú családját sokan nagyon rendesnek ismerik a környéken, édesapja korábban falugondnok volt, a szülők állami gondozott gyermekeket nevelnek. Úgy tudjuk, a dohányboltban több pénz is volt, mint 22 ezer forint, de a tettes csak a kasszában lévő pénzt találta meg. Információink szerint B. Pétert nem a kaposvári börtönben tartják majd fogva, mert félnek attól, nehogy a többi rab bántalmazza, ezért feltehetően Pécsre szállítják majd.Ahogy arról beszámoltunk, a mindössze 20 éves áldozatot szerdán ölték meg, a támadóról a rendőrség csütörtök délelőtt közölt képet, valamint személyleírást. Aznap, kora délután sikerült is elfogniuk, egy kórházban, ahol éppen kisebb sebészeti beavatkozáson esett át. Nem is sejtette, hogy hajtóvadászat folyik ellene. A rendőrség pénteken sajtótájékoztatón számolt be a részletekről. Kiderült, a fiú új életet akart kezdeni, elköltözni otthonról. Ehhez kellett neki a pénz. Két-három nappal korábban már eltervezte a trafik elleni rablást. Mindent kigondolt: magához vett egy kést, apja munkaruháját az eltűnéshez, és álarcot is készített a pólójából. Ezután ment be a Fő utcai üzletbe, ahol kérte az eladónőt, hogy adja át neki a pénzt. Bár megkapta, amit akart és még a kulcsait is elvette, arra jutott, hogy nem tud elmenekülni a rendőrök elől, ezért ölte meg a lányt több késszúrással. Miután végzett vele, lekapcsolta a villanyt, bezárta a bolt ajtaját és elsétált a zsákmányával: 22 ezer forinttal.

A fiú Sántoson élt, a falubeliek értetlenül állnak a történtek előtt. Állítják, a gyanúsított jóravaló családban élt, és anyagi gondjai sem lehettek.

A történtek óta a trafikosok rettegnek, és nem csak Kaposváron. A Hír24 a fővárosban forgatott.

Olvasói sztorik