Közélet

Gólyatábori erőszak – vádat emeltek a fotós ellen

gólyatábori erőszakoló (gólyatábori erőszakoló)
gólyatábori erőszakoló (gólyatábori erőszakoló)

Az ügyet zárt ajtók mögött tárgyalják majd, hogy kíméljék a lányt.

Szexuális erőszak miatt áll bíróság elé az a fotós, aki tavaly az ELTE fonyódligeti gólyatáborában megerőszakolt egy lányt. A Somogy Megyei Főügyészség pénteken közölte: az ügy nyomozása az elmúlt hónapban a sajtó élénk érdeklődése mellett, a közelmúltban fejeződött be.

Arról is tájékoztattak, hogy a „bűncselekmény részleteinek, az elkövetés körülményeinek nyilvánosság elé tárása nem lehetséges”, szeretnék ugyanis megkímélni a lányt. Vagyis az ügyészség zárt tárgyalást indítványozott, valamint hogy ne kelljen találkoznia támadójával.

A fotós előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, és ha az ügyészségen múlik, végrehajtandó börtönbüntetést kap.

Mint ismert, az erőszak tavaly az ELTE tanítóképző karának fonyódligeti táborában történt, nyár végén. Az ottani HÖK-elnököt, aki tudott az elkövető fotós előéletéről, az egyetem felfüggesztette. Ezután több erőszakos esetre is fény derült.

A lány úgy döntött, elmondja a hvg.hu-nak, mi történt vele. Az interjút néhány napja közölték. A fiatal egyebek mellett arról beszélt, hogy az járt az eszében, hogy hol fogja elásni őt támadója. A férfi fojtogatta, az aktus közben folyamatosan fényképezte, és még azt is mondta neki, hogy mosolyogjon. Nem haragszik a szervezőkre, szerinte segítettek neki. Úgy véli, egyvalaki tudhatott a férfi előéletéről, ő az egyetlen, aki levegőnek nézi azóta is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik