Közélet

Baltával akarta megölni 14 éves unokáját a keszthelyi nagyapa

A fiú életveszélyes sérüléseket szenvedett. A férfi nem tudott magyarázatot adni tettére.

A 61 éves nagyapa még kedden támadt rá unokájára. A 14 éves fiú a szobájában volt, éppen az íróasztalnál ült, amikor az idős férfi nekirontott, és egy baltával többször fejbe vágta. A gyereknek sikerült az utcára menekülnie, a rendőrséget és a mentőket az éppen hazérkező nagymama és az egyik szomszéd értesítette – tudtuk meg a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságtól csütörtökön. 

A gyereket a mentők életveszélyes sérülésekkel vitték a zalaegerszegi kórházba. Nagyapját a rendőrök még aznap elfogták, őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi belsmerte a bűncselekmény elkövetését, azt mondta a nyomozóknak, hogy megbánta amit tett, azonban arra nem tudott magyarázatot adni, hogy miért támadt unokájára. Emberölés kísérlete miatt indult eljárás ellene.

Az MTI értesülése szerint a fiú a váratlan támadás idején, a súlyos koponyasérülései és más sebei ellenére mindvégig próbált eszméleténél maradni, mert úgy gondolta, ha elájul, a nagyapja biztosan megöli. A férfi korábban nem volt büntetve és pszichiátriai kezelés alatt sem állt még, de a mostani eset miatt kezdeményezték az elmeorvosi vizsgálatát.

Fotó: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik