Közélet

Gondozottaktól lopott a gyámhivatal ügyintézője

Több millió forintot sikkasztott el tizenhét ember bankszámlájáról, három és fél évet kapott.

Hivatali visszaélés, sikkasztás, csalás és közokirat-hamisítás miatt nem jogerősen három év hat hónap letöltendő börtönre ítélte a Zalaegerszegi Törvényszék a keszthelyi gyámhivatal ügyintézőjét, aki több millió forintot vett fel a hivatásos gondnokkal összejátszva a gondozottak számlájáról – írja az MTI. A gondnok két év szabadságvesztést kapott, amit öt év próbaidőre felfüggesztettek.

A két nő öt évvel ezelőtt abban egyezett meg, hogy a gondozottak bankszámláiról pénzt vesz le és azon fele-fele arányban osztoznak. A hivatásos gondnok fiktív, vagy a valós értéket meghaladó pénzfelvételi kérelmeket terjesztett elő, ezek kifizetéséről az ügyintéző határozattal döntött.

A vádirat szerint 2009 és 2011 között több mint 6 millió forintot sikkasztottak el. A bűnügyi eljárás során az összeg felét a gondnok megtérítette.

Az ügyintéző egy súlyosan beteg, rokkant embertől egy ingatlant is megszerzett. A tulajdonos bíróság előtt is hangsúlyozta, hogy soha nem akarta eladni az ingatlant, de megtévesztéssel rábírták, hogy írjon alá egy havi háromezer forintról szóló életjáradéki szerződést. Az ingatlan így az ügyintéző férjének nevére került, de még ezt a kis összegű járadékot sem fizették ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik