Közélet

A soroksári áldozat betörhette a gyilkos orrát

Az egyik férfi lefogta, míg társa megfojtotta a soroksári nőt, aki védekezés közben a támadójának az orrán és a kezén okozhatott maradandó sérüléseket – írja a Blikk.

Napra pontosan egy éve történt a gyilkosság tavaly szeptember 25-én a soroksári futóúton. Szerdán Petőfi Attila, az Országos Rendőr-főkapitányság kiemelt életellenes ügyeket felderítő főosztályának vezetője sok részletet megosztott a nyilvánossággal, amelyhez a Blikk további információkat közölt.

Míg a rendőrség szerdán csak arról adott hírt, hogy két férfi DNS-ét találták meg, addig a napilap úgy tudja, a két elkövetőtől háromfajta anyagmaradványt rögzítettek, többek között vért és bőrfoszlányokat.

Megtudták azt is, hogy a rendőrségi profil szerint mindkét támadó alacsony intelligenciájú. A bűntény rekonstrukciójából az is kiderült, hogy a bántalmazás hogyan durvult el: a családanya minden erejét összeszedve ellenállt, ezzel pedig felbőszíthette a két férfit. Krisztina olyan erővel védekezett, hogy valószínűleg gyilkosa orrát is betörte. Ezt támasztja alá, hogy rengeteg vért találtak a helyszínen, a környező bokrokon, füvön, ami az elkövetőtől származik.

Korábban pedig a rendőrség keresett egy sérült orrú, sérült kezű férfit. Ezek olyan feltűnő sebek, amelyek a gyilkos ismerőseinek is fel kellett, hogy tűnjenek.

Az áldozat férje a rendőrségi információk alapján arra kéri azt az elkövetőt, aki a gyilkosságban mint alárendelt vett csak részt, hogy jelentkezzen, így nem kap akkora büntetést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik