Közélet

Nem nyugodhat meg a cefrés gyilkosság gyanúsítottja

A tabajdi pálinkafőző mester megölésével gyanúsított C. Péter ellen bizonyítottság hiányában megszűnt az eljárás, de az áldozat családjának sikerült újabb tárgyalást kiharcolnia – írja a Bors.

A bíróság befogadta a pótmagánvádat, és szeptemberre három tárgyalási napot tűzött ki az ügyben. A család nem nyugszik bele, hogy a sokáig gyanúsítottként előzetes letartóztatásba, majd házi őrizetbe helyezett üvegművész C. Péter ellen bizonyítottság hiányában megszüntették az eljárást.

„Az orvos szakértői vélemények egyértelműen kimondják, hogy gyilkosság történt, az elhunyt testén szúrt sebet találtak, a tüdejében pedig cefrét, ami azt mutatja, hogy K. Péter még élt, amikor a cefrébe dobták. A gyilkosság idején csak két ember tartózkodott az üzemben, az áldozat és C. Péter. Az ügyészség nem vette kellő súllyal tekintetbe a rendelkezésre álló bizonyítékokat, ezért éltünk a pótmagánvád lehetőségével – mondta a Borsnak az áldozat családját képviselő dr. Magyar György.

A 47 éves tabajdi pálinkafőző mester, K. Péter 2012 január 13-án bement a munkahelyére, majd kabátját, telefonját, pénzét, gyógyszereit hátrahagyva eltűnt. A férfi holttestét január 31-én találták meg a pálinkafőzde cefretárolójának aknájában. A rendőrség őrizetbe vette a főzdében dolgozó, egyébként egyetemet végző üvegművészt, C. Pétert.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik