Közélet

Az áldozat családja viszi bíróság elé a cefrést

Ilyen még nem volt Magyarországon, gyilkossági ügyben állítanának pótmagánváddal bíróság elé egy férfit.

A rokonok viszik bíróság elé azt a férfit, akit a tabajdi pálinkafőző-mester meggyilkolásával gyanúsított a rendőrség, ám az ügyész nem látta bizonyítottnak bűnösségét, ezért nem emelt vádat. Miután megszűnt az eljárás, az áldozat hozzátartozóinak 60 napjuk volt,  hogy pótmagánvádat nyújtsanak be.

Az ügyész helyébe most a rokonok ügyvédje lépett. Magyar György bizonyítani szeretné, hogy az üvegművész volt a tettes, ő volt az, aki leszúrta, majd egy tartálynyi cefrébe dobta áldozatát. A család nem tud belenyugodni abba, hogy a tettes nem bűnhődik meg. “Állításainkat többek között az orvos szakértői véleményre alapozzuk, amit szerintünk nem kellő súllyal vettek figyelembe” – jelentette ki az ügyvéd a  Blikknek.

A lap úgy tudja, a szakértők megállapították, hogy a pálinkafőző-mester szervezetébe cefre került a halála előtt. Ez azt jelenti, hogy még élt, amikor a tartályba dobták. A család vélhetően erre alapozza a pótmagánvádat. Ráadásul az adatok szerint a gyilkosság idején csak ketten voltak az üzemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik