Közélet

Felborult négy vasúti kocsi Füzesabonynál

Valószínűleg a vasúti pálya és a felsővezeték-rendszer is megrongálódott, a vasúttársaság buszokat indított, várhatóan módosulni fog a menetrend.

Kedden délután negyed kettőkor Mezőkövesd és Füzesabony között kisiklott egy tehervonat négy kocsija. A vagonok a másik pályatestre borultak, emiatt ezen a szakaszon nem tudnak közlekedni a szerelvények.

A baleset a nyílt vasúti pályán történt, hogy miért, egyelőre nem tudni. valószínűleg a vasúti pálya és a felsővezeték-rendszer is megrongálódott, de személyi sérülés nem történt. A műszaki mentést és a helyszínelést már megkezdték a szakemberek. A helyreállítás hosszabb időt vesz igénybe, hiszen az oldalukra borult vagonokat ki kell emelni és majd – amennyiben műszakilag biztonságos – el kell távolítani a nyílt pályaszakaszról – tájékoztatott a MÁVINFORM.


MTI

A MÁV-START megszervezi a miskolci vonalon közlekedő vonatok helyett az autóbuszos közlekedést, illetve várhatóan a menetrend is módosulni fog. A korlátozás és a késések érintik a Budapest – Miskolc közötti InterCity és gyorsvonat járatainak utasait, továbbá a Budapest – Miskolc – Sátoraljaújhely közötti sebesvonatokat, a Budapest – Miskolc – Nyíregyháza – Debrecen közötti IC összeköttetést, illetve a Füzesabony – Miskolc – Hidasnémeti viszonylatú személyvonatok utasait is. Az utasokat várhatóan Mezőkövesd és Füzesabony között vonatpótló autóbuszok szállítják majd. Egyes vonatok rövidebb útvonalon közlekedhetnek, de vonatelmaradásokra is számítani lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik