Közélet

Hivatalos: méreggel végzett magával Welsz

A végleges orvos szakértői jelentésben egyértelműen a férfi öngyilkosságát állapították meg.

A hatóság kiadta Welsz Tamás holttestét a gyászoló hozzátartozóknak, s egyben kézbesítették a végleges orvos szakértői jelentést is – írja a Blikk. A lap úgy tudja, hogy a megküldött vizsgálati anyagban nem szerepel az, hogy milyen módon végzett magával a férfi. Információik szerint a nem nyilvános nyomozati anyagban viszont megnevezték a hatóságok, hogy nátrium-pentotál  vegyületet vett be a Simon-ügy koronatanúja.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Welsz Tamás március 20-én halt meg. A Hír24 úgy értesült, a vállalkozó a tragédia előtt nem sokkal közölte a hatóság embereivel: „Uraim, bevettem valamit. Nem tudnak ellene semmit tenni.” Életéért a Budai Mentőállomáson negyven percig küzdöttek, próbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel.

Az ORFK a rejtélyes haláleset másnapján közölte, az eljárásban részt vevő rendőrök nem észlelték, hogy a később elhunyt férfi bármilyen idegen anyagot, élelmiszert, gyógyszert vett volna magához. A rendőrség korábban azt is közölte, az elhunyt maga jelentkezett a rendőrségnél annak érdekében, hogy átadjon birtokában lévő dolgokat. Erről azonban a mai napig nem adtak részletesebb tájékoztatást.

!!!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ki mond igazat?

Amennyiben Welsszel nátrium-pentotál végzett, felvetődik pár kérdés. „Uraim, bevettem valamit, nem tudnak ellene semmit tenni.” mondta Welsz a rendőröknek, amikor kiértek, ezek után, amikor a rendőrautóba tették, már nem volt eszméleténél, végül leállt a szíve. A nátrium-pentotált egyfelől gyors altatóként, bódítóként használják, másfelől pedig kivégzésekhez (illetve 2007-ben Indiában megpróbálták vallatáshoz is használni). Altatószerként ultragyorsan hat, fél perc alatt legyűri azt, aki beveszi – ezek szerint Welsz meglátta a rendőröket, beadta magának a szert, elmondta a mondandóját, majd beült a kocsiba, és ott vesztette el az eszméletét (a rendőrök szerint az autóban akadt fenn a szeme, és már nem lehetett magához téríteni)? Ehhez nyilván kevés volt a fél perc. Tehát valószínűleg a hir24 információi helyesek, hogy már otthon összeesett – kérdés, a rendőrség miért mondott mást. A szer halálos adagja (5 grammnál nagyobb adag) pedig 35-40 perc alatt végez az emberrel, azért önmagában nem szokták kivégzéshez használni, csak két másik szerrel együtt, amelyek azonnal leállítják a szívet. A nátrium-pentatolra és hasonló szerekre nincs a hatásukat visszafordító ellenméreg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik