Közélet

Rezesova csont és bőr

A tárgyalás május elején indult volna, ám a szlovák milliomosnő betegsége miatt elhalasztották. Rezesova csont és bőr.

Csütörtökön ismét bíróság elé állították a négy ember halálért felelős Eva Rezesovát, másodfokon. A tárgyalóterem roskadásig tele, a vádlott családja, az áldozatok hozzátartozói és a teljes magyar média, sőt néhány szlovák újságíró is jelen van. A milliomosnő szemlátomást igencsak lefogyott.

Az ügyészség kérte az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését, egyebek mellett szakértői hibákra hivatkozva. Ezt kérte a család ügyvédje is. Rezesova védője felmentésért száll harcba.

A hvg.hu szerdán arról írt, hogy a védelem másodfokon gyökeresen más védekezési stratégiával áll elő. Arra fognak hivatkozni, hogy valóban ivott vezetés közben, de pont a karambol előtt – így az alkohol még nem szívódott fel, vagyis fel kell menteni. Információik szerint az ügyvéd azzal is érvelhet, hogy a minimum 165 kilométer per órás száguldás nem az ittasság miatt volt, és amúgy is „csekély sebességtúllépésnek” számít.

Mint ismert, a tragikus baleset augusztus 21-én hajnalban történt az M3-as autópályán. Az ittas nő egy kocsinak ütközött, hátulról szaladt bele a járműbe, amely így nekicsapódott a szalagkorlátnak. Az autó kigyulladt, benne négy utasával. Hárman bennégtek a kocsiban, negyedik társukért küzdöttek az orvosok, de két nappal később ő is meghalt a kórházban.

Első fokon az ügyész legalább tíz évre szerette volna börtönben tudni a négy ember haláláért felelős asszonyt, ám a bíróság másképp döntött: Rezesova hat év fogházbüntetést kapott. Minden érintett fellebbezett. A milliomosnőt a döntés után házi őrizetbe helyezték, ám nem sokáig örülhetett, december elején ismét előzetesbe küldték, mondván, semmi nem köti ide, ráadásul a kiemelkedő vagyoni háttér és külföldi kapcsolatrendszere megkönnyítheti a dolgát, ha úgy dönt, megpróbálja elhagyni az országot.

A per csütörtökön folytatódna másodfokon, azonban a pert május 5-én elhalasztották a vádlott betegsége miatt. Rezesova állítólag epilepsziás rohamot kapott és öntudatlan állapotba került. A bíró a csütörtöki tárgyaláson azt mondta, a vádlottnak valóban volt rohama, de nem biztos, hogy epilepszia. További vizsgálatok szükségesek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik