Közélet

Túszul ejtette utasát egy budapesti villamosvezető

A BKK alkalmazottja gúnyos megjegyzést tett, az utas ezt nem hagyta annyiban.

Túszul ejtette utasát az 50-es villamos vezetője. A remízbe akarta vinni erőszakkal, előtte pedig hangosan sértegetett egy mozgássérült hölgyet –  mondta az érintett utas a Blikknek. A férfi beszámolója szerint a jeges járdáról szálltak fel hárman a barátaival, köztük egy mozgássérült hölggyel. Állítja, a vezető gúnyosan megköszönte, hogy sikerült végre felszállnunk. Próbálták számon kérni, de a sofőr azt felelte, időre kell mennie, és már így is késésben van” – idézte fel.

A nő és férje leszállt a szerelvényről, ám barátjuk nem hagyta annyiban a dolgot, magyarázatot kért. Tudni akarta a járat számát, hogy panaszt tehessen, de a villamosvezető nem árulta el, helyette becsukta az ajtót és azt mondta, nincs erre ideje, inkább elviszi őt a remízbe. Végül inkább kitette a síneken.

Barátai közben rendőrt hívtak, de állításuk szerint nem kaptak segítséget. A villamosvezető hívására azonban megjelent kollégája, a BKV egyik alkalmazottja, aki mondta az utasnak, meg kellene büntetni, amiért akadályozza a forgalmat.

A járművezető az esettel kapcsolatosan jelentést tett, ám története teljesen eltér a panaszos által leírtaktól, ezért részletes kivizsgálást rendeltünk el – közölte a BKV.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik