Közélet

Kiderült, kinek a születésnapját hallotta fél Budapest

A tűzijáték címzettje épp ötvenéves volt és a Nemzeti Galériában fogadta a vendégeit.

A szombat este 10 óra körüli tűzijáték akkora zajt csapott a városban, hogy sokan lövöldözésre gyanakodtak. A durranásokat lehetett hallani Óbudán, a XII. kerületben, az Index szerint még Pesten, az Örs vezér tér környékén is.

Az ittlakunk.hu megtudta: Horváth László ünnepelte a születésnapját a Nemzeti Galéria termeiben, több száz meghívott vendég társaságában. “Egy kis hajóról lőttek, amit a vízi rendőrök motorcsónakja biztosított. Az alsó rakpart autóforgalma is leállt. Nagyon hangos volt, olyan erejű robbanásokkal, hogy ki kellett nyitni az ablakot, mert félő volt, hogy kitörik…. Kb. tíz percig tartott, ami ebben a hidegben nyitott ablakkal rohadt sok” – írta az Index. A Batthyány utca lakosai ugyancsak őrületes zajról számoltak be.

Horváth László szombaton éppen 50 éves volt, a neten fellelhető életrajza szerint 1964. februárjában született Budapesten. Repülőgép-műszerészi tanulmányai után a nyolcvanas években a moszkvai Határőrtiszti Főiskola hallgatója volt, a rendszerváltás előtt a Belügyminisztériumnál dolgozott. 2006-ban PhD fokozatát már egy közepesen menő üzleti iskolában szerezte.

A rendszerváltáskor és utána cégeket alapított és vezetett, az első Fidesz-kormány alatt az MFB igazgatóságában szolgált, benne volt a Phylaxia Pharma felügyelőbizottságában, a Chemimontázs Kft.-nél volt ügyvezető és az igazgatóság elnöke. Az általa alapított és tulajdonában lévő L. A. C. Holding több mint százféle dologgal foglalkozik, de “mindenekelőtt pénzt gyárt” – ahogy Horváth egy interjúban fogalmazott. A siker két legfontosabb kritériuma szerinte: “Állj mindig készenlétben és ismerd föl a szerencsédet!”

Horváth László 2012 óta a Kazah Köztársaság Tiszteletbeli Konzulja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik