Közélet

Arra sem ébredt fel, hogy eltört a gerince

Alvó nő (alvás, alvajáró, alvajárás, álom, nő, ágy, )
Alvó nő (alvás, alvajáró, alvajárás, álom, nő, ágy, )

Az alvajáró anyuka igazi mélyalvó: az életveszélyes sérülések sem ébresztették fel.

A 40 éves Morag Fisher összesen nyolc csontját törte: állkapcsát, orrát, arccsontjait, mindkét csuklóját és egy-egy csigolyát a gerincében és a nyakában. Roppant fájdalmas és életveszélyes sérülései ellenére csak a kórházba menet, a mentőkocsiban ébredt fel.

Az angol anyuka november 23-án egy barátjánál aludt, aki hajnali 5 körül egy hangos zajra riadt – ekkor történt ugyanis, hogy a nő alvajárás közben leesett a meredek lépcsőn. Az ápolóként dolgozó férfi azonnal hívta a mentőket, s bár próbálta csillapítani a vérzést, biztos volt abban, hogy a sérülések halálosak.

Mindezek ellenére a nő mindössze tíz napot töltött kórházi ágyban, ráadásul még csak nem is az intenzív osztályon. S bár gerincsérülései miatt egyelőre még fűzőt kell hordjon, az orvosok szerint – csodával határos módon – teljesen fel fog épülni.

Az anyuka egyébként egész életében alvajáró volt, mindeddig azonban nemhogy hasonló, semmilyen balesetben nem volt része. A jövőbeli problémákat elkerülendő kaput szerelt a lépcső tetejére.

Tekintettel arra, hogy a népesség 5-10 százaléka érintett lehet, adódik a kérdés, hogy az alvajárókat fel kell-e ébreszteni?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik