Közélet

A merénylő is felvette a bankrobbantást

Bankrobbantó (bankrobbantás, )
Bankrobbantó (bankrobbantás, )

A motoros merénylő is videofelvételt készíthetett a bukósisakján lévő akciókamerával.

A Blikk rendőrségi forrása megerősítette az Origo értesülését, hogy a tettes bukósisakján egy főleg a motor- és kerékpársportban elterjedt akciókamera volt. A robbantó által használt víz- és ütésálló típus 125 ezer forint körüli összegért kapható. A merénylő azért készíthetett felvételt a pokolgép elhelyezéséről, majd várta meg a közelben a detonációt, amelyet szintén lefilmezhetett, hogy megbízója ebből értesülhessen első kézből és ne az órákkal későbbi híradásokból.

Ugyanakkor a nyomozók nem zárják ki, hogy a robbantó hamarosan egy videomegosztón is közzéteheti a felvételt. Ennek nyilván már üzenete is lesz, ami eddig nem történt meg. Az ügyön dolgozó félezer rendőr továbbra is a 10 milliós vérdíjra beérkező bejelentéseket ellenőrzi. Eddig már mintegy 100 bejelentés volt, de egyik sem bizonyult olyan súlyúnak, ami segített volna a robbantó azonosításában.

Az ipari kamerák felvétele szerint egy hajléktalan és egy elektromos kerékpárral közlekedő hátizsákos férfi volt a pokolgép elhelyezésének időpontjában a Lehel úti CIB Bank-fiók előtt. A biciklis épp akkor tűnt el a fotókról, amikor a motoros elhajtott.

Bűnözők, akiket a szereplésvágy buktatott le

Kövesd el a bűnt, és tűnj el, hagyj oly kevés nyomot, amennyit csak tudsz – ez lehetne a bűnözők első számú szabálya. De páran épp ezt nem tartották be, és ezért bűnhődniük kellett.

Anthony Garciát közlekedési kihágásért kapták el, ezért készült róla rendőrségi fotó – a félmeztelen felvételen feltűnt a rendőröknek a férfi fura tetoválása. Kiderült, Garcia egy évekkel ezelőtti gyilkosságát tetováltatta a saját mellkasára – kb. maga dokumentálta a bűnét. Lelkifurdalásból tette? Vagy csak simán ostoba volt? Elkapták.

Figyelem mindazok, akik visszavásárolnák ellopott értékeik: Marque Moore, a középkorú biciklitolvaj jelentkezett egy hirdetésre, amelyben az áldozata felkínálta, hogy visszavásárolja ellopott biciklijét. A férfit a rendőrség fogadta, majd a lakásán további 10 ellopott biciklire leltek.

Hannah Sabata csak azt tette, amit milliók tesznek egy átlagos napon: feltöltött egy videót a facebookra és a youtube-ra. Az sem ritka, hogy egy 19 éves süldő valami kisebb kihágással dicsekszik. De egy like sem érhet annyit, hogy egy bankrablást valljunk be íly módon. Hannah ezt tette, és még évtizedekig viseli ennek a like-vadászatnak a következményeit.

Egy páros elhatározta, hogy kirabol egy internetcafét valahol Kaliforniában. Igen ám, de előtte azért még megnézték a facebookos üzenőfalukat – hiába, a közösségi háló függővé tesz. A páros azután maszkot húzott, és a zsákmánnyal elhúzott. Csak arra nem gondoltak, hogy a facebookból ki kellett volna jelentkezni, ugyanis így viszonylag egyszerű kideríteni, ki is követte el a rablást…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik