Közélet

Paróka alatt csempészték a kokaint

kokain (kábítószer, )
kokain (kábítószer, )

A bizarr bűnténnyel két, Brazíliából érkező portugál nő próbálkozott, de a madridi reptéren lefülelték őket.

A 18 és a 28 éves nőt külön vették őrizetbe, amikor leszálltak két különböző Sao Pauló-i járatról – áll a rendőrség közleményében.

Mindkét nőnek hat kis csomagban összesen 1,2 kilogramm kokain volt a parókája alá rejtve. A hajukhoz font csomagokra ragasztószalaggal rögzített fekete harisnyát húztak, amelyen a paróka volt.

Rafinált módszer

A belügyminisztérium szerint új, rafinált drogcsempészési módszerről van szó, amelyet a valódinak látszó hamis hajfürtök miatt nagyon nehéz felfedezni.

Az egykori latin-amerikai gyarmataival való kapcsolatai miatt Spanyolország a kokainszállítmányok európai kapuja. A spanyol rendőrség 2012-ben több mint 20 tonna kokaint kobzott el, az Európában abban az évben felderített kokainmennyiség 41 százalékát.

Bizarrabbnál bizarrabb

A rendőrség nem győz túljárni a leleményességben vetélkedő csempészek eszén. A banánszállítmányok a csempészek kedvelt rejtekhelyei, de az utóbbi években találtak már kokaint rózsaszállítmányban, dél-amerikai aprósüteményben és egzotikus faanyagok között, sőt élő labrador gyomrában is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik