Közélet

Újabb halálos baleset Nógrádban

roncsauto-torott-auto(1)(960x640)(1).jpg (baleset, roncs, törött autó, )
roncsauto-torott-auto(1)(960x640)(1).jpg (baleset, roncs, törött autó, )

Kamionba rohant frontálisan egy személykocsi a 23-as főúton Nemti és Mátraterenye között.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a személygépkocsi egy jobbra ívelő kanyarban átsodródott a baloldali forgalmi sávba, ahol összeütközött egy kamionnal. A személyautó vezetője a helyszínen életét vesztette

Hozzátette: a helyszíni szemle idejére a rendőrség az útszakaszt teljes egészében lezárta, a forgalmat mindkét irányban a 2303-as számú útra, Mátraszele felé terelik.

Karácsony első napján Ipolyvecén ütközött frontálisan két autó. Egy nő meghalt, négyen megsérültek.

Halálutak: 4-es, 6-os, 44-es és a többiek

Az egyszámjegyű országutak a legveszélyesebbek Magyarországon, mivel ezek a legforgalmasabbak, itt közlekedik a legtöbb teherautó is, és a vezetők a türelmetlenség miatt mindenáron előzni szeretnének. A törvényszerűséget kivételként erősíti a Romániába menő 44-es út, ahol ugyanaz a helyzet. A megoldás az elrettentő büntetés, a gyorsforgalmi utak építése (az autópályák biztonságosabbak) és az objektív felelősség is jó megoldás a rendőrök szerint. A trend mindenesetre javuló: 1990-ben még 2432-en haltak meg balesetben, 2012-ben pedig már csak 638-an – ez nyilván köszönhető sok mindennek, az egyre modernizálódó és biztonságosabb autóparktól az egyre növekvő autópálya km-ekig. 2010-ben a 4-es főúton 22, 6-oson pedig 11 személy vesztette életét balesetben (ezek jó harmadannyi értékek, mint 2009-ben), ez a két legveszélyesebb utunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik