Közélet

A tetthelyen hagyta a mobilját a balfék betörő

facepalm (facepalm, )
facepalm (facepalm, )

Az anyja próbálta hívni, így találtak a nyomozók a telefonra.

Ha létezne kézikönyv kezdő bűnözőknek, az első oldalán valószínűleg az állna: ne vidd magaddal a telefonod, ha lopni-rabolni indulsz. Az amerikai bűnüldözőktől érkező jelentések szerint, még számtalan egyértelműnek tűnő szabály van, melyek figyelmen kívül hagyásával a kezdő bűnöző, gyakorlatilag önként sétál börtönbe.

Írtunk már marihuána termesztőről, aki maga hívta a rendőröket, mert azt hitte betörtek hozzá, egy betépett srácról, aki fűvel teli zsebei ellenére egy rendőrautót próbált lestoppolni, illetve olyan emberről is, aki komolyan hitte, hogy egy baseballütő a legmegfelelőbb eszköz egy fegyverbolt kirablásához. A leggyakoribb, hiba hogy a besurranó tolvaj a tett helyszínén hagyja valamilyen személyes tárgyát: egy tárcát az irataival, születési bizonyítványt, meg persze a mobilt.

Valószínüleg ezek az emberek is hallanak híreket, olykor jót röhögnek rajtuk, de nem és nem tanulnak.

 

Ennyi emberi ostobaságot már ő sem bír elviselni (forrás: Wikipedia)

 

Tegnap megcsörrent egy mobil egy kifosztott házban Palm Beach-ben. A képernyőn az a szó villogott: Anya. Egy bűnügyi helyszínelő vette fel, majd megkérte a meglepett asszonyt, hogy mutatkozzon be és megkérdezte, hogy vajon kié az a telefonszám, amit hívott. Miután a nő elmondta, hogy a fiát, Derek Codd-ott keresi, majd a címét is lediktálta, a rendőröknek már könnyű dolguk volt.

A megadott címen megtalálták a fiút, zsebében a sajátja helyett a kirabolt ház tulajdonosának mobilja volt. Szintén a házban tartózkodó barátnője, tetőtől-talpig aggatva lopott ékszerekkel – írja a Sun Sentinel. Minkettőjüket letartóztatták, a lány ezer, a fiú pedig 18 ezer dollárnyi óvadék ellenében helyezhető szabadlábra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik