Poszt ITT

Karafiáth: Orbán kihirdette maffiaparancsát

A pofádat befogod!

A Fidesz tisztújító kongresszusán kimondatott a tizenegyedik parancsolat:

Ne mondj rosszat a fideszes társadról!

És ki más mondta volna ki az ezidáig kimondhatatlant, mint a felkentek felkentje: Orbán Viktor.

A bajtársiasság mostantól azt is jelenti, hogy „tudom, mennyit teszel zsebre, mit össze hazudozol, de kussolok”.

Csodálatos vallomás, ország-világ előtt történő beismerés. Most már tényleg mindenki előtt világos, ők is tudják, tudjuk mi is, hogy sorra kerülnek majd elő súlyos és elképesztő dolgok, minden képzeletet felülmúló korrupciós ügyek. Épp ezért egy dolog áll mindenekelőtt: az összetartás.

Ismerős ez. Vajon honnan? Oh, igen. A maffiatörvények ezek.

Fontos tehát, hogy lakat legyen a szájakon, belülről egymást fel ne nyomják a NER-barátok. És életbevágó, hogy ez a parancs eljusson mindenkihez, a kicsikhez is, a végekre is. Hiszen a párt nagy, és természetesen nem minden tagja korrupt tolvaj; akadnak becsületes, tényleg a hazáért, a szűkebb közösségükért dolgozó tisztviselők, polgármesterek, akik előbb-utóbb kénytelenek meglátni maguk körül a visszaéléseket. Nekik most azt üzenték: végezd tovább vakon a munkádat, nem láttál semmit, nem hallottál semmit, nem a te dolgod.

Mit tehet, mondjuk, egy kistelepülés első embere? Természetesen magáévá teszi a párterkölcsöt. Mert fél. Vagy mert már belegabalyodott a pókhálóba. Része az egésznek. Tehát zsarolható, és ha megtöri a hallgatás törvényét, kisemmizhető, emberileg és morálisan is szabad préda.

Immár nyíltan a családbarát maffiaerkölcs van érvényben.

Első a család.

Soha nem volt nagyobb tétje a hallgatásnak, mint most. Mert, lám, a sok botrányos, de semmi következménnyel nem járó, már kipattant ingatlanügy, a nyilvánvaló csalások, az eltűnt papírok, a megtagadott, ki nem adott adatok után Mengyiket azért csak elkaszálták.

Ki lesz a következő?

A Coca-Colát elvi (homofób) alapon elutasító Boldog István tán? Hadházy Ákos nyilatkozata szerint az ügyészség nyomozást indított Boldog ellen, feltételezem, önkormányzatokat zsarolhatott a honatya, hogy akkor kapnak támogatást, ha az ő általa preferált cégekkel dolgoztatnak. Tán az járt a fejében, hogy heterós tolvajlás ellen a NER-nek nem lehet kifogása.

Amúgy tényleg létezik ám maffiás tízparancsolat.

Még 2007 novemberében, amikor a szicíliai rendőrök letartóztatták Salvatore Lo Piccolo maffiafőnököt, a gengszter búvóhelyén pikáns leletre bukkantak: a maffia tízparancsolatára, mely természetesen a bibliai Tízparancsolat mintájára készült, és ami gyakorlati útmutató sötét gazemberek számára. Ilyen kitételekkel:

Ne lopj –  más maffiatagoktól. Ha felebarátod maffiatag, feleségét ne kívánd.

Nálunk az álerkölcs, a kenetteljesség tartuffe-i póz, arra kell, hogy megtartsa azokat a jobboldaliakat, akiken nem fognak az érvek. Sokan vannak. Dobálóznak a Tízparancsolattal, ami, Káslertől tudjuk, a rák ellenszere is, a kereszttel, a Jóistennel, a családképpel. A keresztény értékek páncélja mögött azonban jobbára csak hatalomvágyat és kapzsiságot találunk.

Hallgatni kell, mélyen. És mozgatni a tábort.

„Higgyétek el, nem marad viszonzatlan egyikőtök szeretete sem” – szólt híveihez a Fidesz pártelnöke a minapi újraválasztásakor. Atyai simogatás, oldhatatlan ölelés.

Kiemelt kép: Szigetváry Zsolt / MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik