Ez a poszt a következő élő közvetítés része: Újabb fideszes mandátum a határon túli szavazatok miatt, tuti a kétharmad Vissza a közvetítéshez

Szinte minden budapesti körzetet vihetett volna az ellenzék, ha visszalép az LMP

A közel végleges adatok szerint a fővárosban többen szavaztak a Fidesz ellen, mint mellette, a nagyobbik kormánypárt mégis elvitte a mandátumok harmadát Budapesten.

A 444.hu arról ír, hogy a most rendelkezésre álló számok szerint Kocsis Máté kerületét leszámítva jó eséllyel minden egyéni kerületet bukott volna a Fidesz, ha az LMP hajlandó lett volna visszalépni.

Az összegzésük:

  • Simicskó István 858 szavazattal nyert a DK-s Gy. Németh Erzsébet előtt, közben az LMP 3138 szavazatot vitt el a kerületben.
  • Gulyás Gergely 1945 szavazattal nyert a DK-s Bauer Tamás előtt, az LMP-s Hajdu Mária 3497 szavazatot kapott itt.
  • Varga Mihály 2690 szavazattal nyert a DK-s Niedermuller előtt, az LMP-s Ungár Péter 5348 voksot gyűjtött.
  • Szatmáry Kristóf államtitkár 1209 szavazatot vert az Együtt jelöltjére, Vajda Zoltánra, az LMP-s Mizsei László 3823 voksot vitt el itt.
  • A fideszes Dunai Mónika 2239 szavazattal nyert az MSZP-Párbeszéd jelöltje, Lukoczki Károly előtt, itt az LMP-s Schmuck Erzsébet 2694 voksot kapott.

A lap megjegyzi, hogy az eredmények ismeretében átkozódó kommentelők lepték el az LMP Facebook-oldalát. A legnagyobb problémájuk az a usereknek, hogy a párt elzárkózott az érdemi ellenzéki koordinációtól.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!