Poszt ITT
MUNICH, GERMANY - OCTOBER 03:  Revellers cheer with beer mugs during the last day of Oktoberfest beer festival on October 2, 2011 in Munich, Germany.  (Photo by Johannes Simon/Getty Images)

Jászberényi: Meghívom egy sörre a közellenséget

Jászberényi Sándor
Jászberényi Sándor

újságíró, haditudósító, író. 2017. 09. 14. 10:19

Mielőtt valaki szívlapáttal veri szájon. Vélemény.
Korábban a témában:

Németh Szilárd a nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésén megnevezte a vizionált őszi zavargások három főkolomposát, név szerint Vágó Gábort, Schilling Árpádot és Gulyás Mártont.

A fenti személyekből egyet személyesen ismerek a Nappali Kávéházból (Vágó), egy rendezi az öcsémet (Schilling), egynek meg néztem az interneten a bírósági tárgyalását.

Amikor olvastam a megnevezésről szóló hírt, elgondolkodtam,

én miért nem hallottam semmilyen felforgató tevékenység szervezéséről, miközben gyakran bagózom Vágóval a kocsma előtti padon.

Tán valami elitklub lehet, meghívásos. Kibicnek kuss. A megnevezés után felhívtam az öcsémet, ő hallott-e készülő zavargásról, már olyanról, ami túlmutat az esti vonatozásnál az Oktogonon. Nem hallott semmiről, és visszakérdezett, hogy mért, én igen?

Nem.

Arra jutottam, hogy legközelebb, ha találkozom a közellenség Vágóval, megkérem, ugyan írjon már fel a listára engem meg az öcsémet.

Ha nagyon vonakodik, még egy sörre is meghívom, hátha attól megenyhül.

Fotó: MTI/Marjai János

Öcsémnek is szóltam, kérdezze már meg az Árpit, lehetne-e statisztálni, már, ha ő rendezi majd az egészet.

Elszabadult a fantáziám, s arra gondoltam, Németh a közellenségezéssel ráuszította a három politikai aktivistára az ország összes elmebetegét, konkrétan veszélyes lesz egyedül lófrálniuk (nekik és családtagjaiknak) az utcán, bármikor belefuthatnak egy szerencsétlen és rosszul értesült valakibe,

aki „te zavargásokat akarsz szervezni ebben a remekül működő országban?” csatakiáltással bassza fejbe őket egy szívlapáttal.

Látom magam előtt a Leninnek öltözött Vágót, ahogy a kocsma előtti építkezés ütvefúróit túlharsogva, megviselten és csapzottan, ahogy közellenségnek illik, széttárja karját és azt mondja: „Csak a láncainkat veszíthetjük .”

Ehhez képest mindhárom közellenség hamar lereagálta Németh kijelentését: büszkék, hogy a Fidesz őket pécézte ki magának, és paranoiásnak nevezték a műsort.

Kicsit elbizonytalanodva megkerestem a paranoia definícióját a neten.

A paranoia vagy üldözési mánia túlzó és irracionális szorongás vagy félelem, ami gyakran az üldözöttség érzésében nyilvánul meg.

Vagyis a három közellenség szerint a Fidesz félelme irracionális, alaptalan, ők hárman nem szerveznek semmilyen zavargást, tüntetést, különben is.

Ma délután megint bemegyek a kocsmába kávézgatni, lapot olvasni. Remélem, befut a Vágó.

„Mi az, hogy nem, bazmeg?” – ez lesz az első kérdésem.

UPDATE: Öcsém most szólt, hogy nem rendezte és nem rendezi Schilling, és, hogy összekevertem valaki mással – ezért elnézést. Azon a tényen mondjuk ez nem nagyon változtat, hogy a RENDEZÉSRE lenne igény. Bocsánat az érintettektől.

 

Kiemelt kép: Getty Images/Johannes Simon

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.