Poszt ITT

Nagy-Bandó: Orbán levele az elvtársakhoz

Korábban a témában:

Kedves Elvtársak, Elvtársnők, Barátaim!

Pártunk és kormányunk nevében fordulunk hozzátok, moszkvai elvtársakhoz. Az utóbbi időben nemtelen támadások értek bennünket, főként a merész, szokatlan, és ahogy Ti, Moszkvai Elvtársak fogalmaztok: minden normalitást fölrúgó megoldásaink miatt.

A minket ért bírálatokra reagálva megjegyezzük: egy „élénk és sokszínű politikai vitában” óhatatlanul egyenes beszédet kell használni, ez is része a kommunista gondolkodásnak és a szocializmusnak.

Kedves Elvtársak, ami nálunk történik, azt mi egyszerűen reformkommunizmusnak nevezzük, melyben új ösvényeken járunk, bátor újításokat hozunk, és ha kell, akár félévente is konzultálunk a legmegbízhatóbb elvtársainkkal.

Nem szabad elfeledkezni szocialista vívmányainkról, arról, hogy leraktuk a kommunizmus alapjait, és haladunk tovább, előre a szocializmus útján.

Önkritikát gyakorolunk és kimondjuk, kedves Elvtársak: nem vagyunk tökéletesek, nem minden kísérletünk járt sikerrel, de rugalmasak vagyunk és készen állunk arra, hogy meghallgassuk a szovjet elvtársak véleményét, és tartalmas párbeszédet kezdjünk országunk és a szocializmus jövőjéről. Ezért döntöttünk úgy, hogy utasításotokra Orbán Viktor elvtárs csatlakozzon hozzánk, hogy személyesen hallhassa, hogy vitatják meg a moszkvai elvtársak a reformkommunizmussal kapcsolatos kérdéseket.

Mi, magyar kommunisták mindig úgy véltük, hogy közös úton járunk a konfliktusok elvtársi és szocialista kezelésében, és tudjuk, nincs lehetőségünk az egyoldalú nyilatkozattételre, főként a kommunista elvekkel összeegyeztethetetlen kettős mérce alkalmazására, az alaptalan híresztelések terjesztésére, vagy a magát ellenzéknek gondolók bírálatainak kritikátlan elfogadására.

Pártunk továbbra is népszerű, élvezi a kommunizmus építésén dolgozó elvtársak bizalmát.

Szeretnénk megerősíteni, hogy pártunk és kormányunk a szocializmus elkötelezett harcosa. Bármit teszünk, azt a javítás szándékával tesszük, és bírálataink is a kommunizmus építését segítik. Amit teszünk, azért tesszük, hogy túléljük az imperialista csapásokat. Nagyon messze állunk azoknak a táborától, akik a kommunizmus elpusztításán dolgoznak.

Továbbra is odaadó és elkötelezett tagjai vagyunk a szocialista országok közösségének, és amennyiben hibákat követtünk el, azt hajlandók vagyunk haladéktalanul kijavítani.

Továbbra is hűséges tagjai és harcosai vagyunk a szocialisták és kommunisták nagy európai táborának, és maradéktalanul vállaljuk a közös terheket, hogy aztán a szocializmus építését szolgálhassuk a kommunista léttel járó kedvezményekből.

Kedves Elvtársak!

Nem tagadhatjuk, ezért hát beismerjük: követünk el hibákat, nem vagyunk tökéletesek és készen állunk a kijavításukra. Ezért további nyílt és egyenes tárgyalásokra van szükség. Mi, magyarok ezt úgy mondjuk, hogy ahol fát vágnak, hullik a forgács.

Elvtársi üdvözlettel:

Orbán Viktor miniszterelnök, pártfőtitkár, a kommunista innováció élharcosa

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.