Poszt ITT vélemény

Koncepciós közmunka

Tele vagyunk bűnözős és bűnös fiatalokkal. Épp olyanokkal, mint amilyenek Orbánék voltak kezdő Fideszesként, kollégista szobatársakként: szembefordultak a gyalázatos rendszerrel, ők is, és most ezek a galád fiatalok is. Jobbikos politikus mondogatja a kézenfekvőt: a hajdani fiatal demokratákból öreg kommunisták lettek, én meg csak fülelek, merthogy a számból vette ki a szavakat, de hát ezt a vak is látja, épp csak Orbánék nem néznek tükörbe.

Az egyik eset kis semmiség, szót sem ejtenénk róla, ha nem egy momentumos aktivistáról lenne szó. Pencz András a Momentum mellé állt az olimpia elleni kampányban, ezért aztán úgy döntött a budatétényi önkormányzat, hogy kirúgja őt az utcára, oda, ahol aktivistaként tette a dolga melletti dolgát. András több mint egy évig dolgozott egyfajta háttérmunkásként, szolgálta a hivatalt, mint közszolga. Gondok sem voltak, se vele, se a munkájával, de azonnal szerződést bontottak vele, amikor kiderült, hogy leadták a kampány során összegyűjtött aláírásokat. Az önkormányzat azt mondja, Pencz Andrásnak azért kellett távoznia, mert a kerület érdekével szemben gyűjtött aláírásokat.

Az olimpia „egy érzékeny ügy”, így nem tudják tovább foglalkoztatni. Pencz András szerint már a kampány előtt szólt a főnökeinek arról, hogy részt vesz majd benne, de ekkor még semmi bajuk nem volt ezzel.

Aztán, láss csodát, beültek az ATV Start című műsorába, ő és a Fideszes polgármester, Karsay Ferenc. Kiderült, Andrást még kicsi Bandika korában a térdén lovagoltatta, már talán bánja is, kígyót melengetett, ez nőtt ki belőle. Karsay végigmosolyogta a beszélgetést, egy olyan hivatalnok fölényeskedésével, aki uralja a helyzetet, és a végén még Márait is citálta, mert hát az ember legfontosabb tulajdonsága a jelleme. Ezt Andrásra értette, természetesen, amire Emília okosan tett egy megjegyzést, hogy ez nem volt túl elegáns. Hát nem.

Mint ahogy az sem, hogy az aláírásgyűjtés miatt dobták az utcára a lelkes aktivistát. Meg hát, hogy Momentumos… tette ezt egy elkötelezett fideszes polgármester, aki esküjében mondta ki, hogy „tisztségemből eredő feladataimat az Alkotmány érvényesülése érdekében lelkiismeretesen teljesítem.”

Fotó: Bielik István/ 24.hu

A másik két bűnöző Gulyás Marci és Tsa., Varga Gergő, akik két darab, nagyjából narancs nagyságú narancssárga folttal szennyezték be az öt éve szennyes köztársasági elnöki palota kapuját. A kár mintegy 23 ezer forint, fele annyi sincs, mint amit jobbra kanyarodásért fizettetnek a pesti autósokkal. Amikor ezt írom, közli Rónai Egon, hogy bűnösök, garázdák, és emiatt 300 és 200 órányi közmunkát kell majd elvégezniük. Ha nem, akkor jön a dutyi. Így büntet Orbán bírója, ilyet indítványoz Polt ügyésze, ilyen történik, történhet kis hazánkban. Abban, amelyből simán hazarepül egy baltás gyilkos, simán telket vesz a kormányfő mellett egy köztudottan gaz, világszerte körözött bűnöző. Abban, amelyben simán rejtve marad egy stróman vagyonosodása körüli ezernyi titok, abban, amelyben hemzsegnek a korrupciós ügyek, és sorozatban nyúlják le az uniótól kapott milliárdokat.

Gratulálunk, kedves Rákosi-kort idéző bírák és ügyészek, jó ez a múltidézés, a korrupciók mellé jön a koncepció, helyben vagyunk, elvtársak, csak így tovább, éljen az ügyészség, a bíróság és a kormány közötti megbonthatatlan barátság!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik