Belföld

Gyorsított eljárásban állítják bíróság elé Gulyás Mártonékat

Megírtuk, hogy 72 óráig őrizetben tartják Gulyás Mártont, egy másik tüntetőért pedig házhoz ment hét rendőr. Ez mind a hétfő esti, Sándor-palota előtti, CEU-párti tüntetés következménye.

A Fővárosi Főügyészség az ügyre közleményben reagált, ebben azt írják:

A Budapesti Nyomozó Ügyészség az ügyben két személyt hallgat ki gyanúsítottként, és gyorsított eljárásban történő bíróság elé állításukat tervezi. A megalapozott gyanú szerint a három elkövető 2017. április 10-én 23 óra körüli időben a Sándor-palota elé szervezett tüntetés alkalmával – az épületet körbevevő kordonon, illetve rendőri sorfalon keresztül – festékkel teli flakonokat dobált a Sándor-palota irányába, azzal a szándékkal, hogy a műemléki épületet festékkel beszennyezzék.

Az eseményeket így írják le:

A flakonokkal eltalálták a Sándor-palota épületét, a flakonból kifröccsenő festék a rendezvényt biztosító rendőrök testére és ruházatára került.

A cselekménnyel kapcsolatban két embert előállítottak és őrizetbe vettek, őket a Budapesti Nyomozó Ügyészség gyanúsítottként hallgatja ki csoportosan és nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettének, valamint műemlék megrongálásával elkövetett rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt. Harmadik társuk jelenleg ismeretlen, írja a közlemény.

Az ügy egyik gyanúsítottja a megalapozott gyanú tárgyát képező bűncselekményt próbára bocsátás próbaideje alatt, illetve más folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el

– közölte a főügyészség, szinte biztosan Gulyás Mártonra utalva, akit tavaly ítélt egy év próbára a bíróság, ugyancsak garázdaság miatt, miután két táblát leszerelt a Nemzeti Választási Iroda épületéről.

Ma este tüntetést tartanak a Budapesti Nyomozó Ügyészség épülete előtt, Gulyás fogvatartása elleni tiltakozásul, illetve előzetes letartóztatása ellen. Ugyanakkor az ügyészség azt közölte, a két előállított előzetes letartóztatására nem tesznek indítványt.

A nyomozó ügyészek a két gyanúsított gyorsított eljárásban történő bíróság elé állítását tervezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik