Poszt ITT

A hét nőügyei

Merkel kézcsók (Array)
Merkel kézcsók (Array)

Nőügyekkel nem foglalkozom

mondta Orbán Viktor az Atv munkatársának, aki arról kérdezte a miniszterelnököt, valóban visszahívják-e Szemerkényi Rékát, Magyarország washingtoni nagykövetét.

Jól is nézne ki az ország, ha minden csip-csup nőüggyel Orbán Viktornak kellene foglalkoznia. Bár még csak szerda van, máris össze tudunk szedni jó pár nőügyet a hétről, amivel méltán nem foglalkozik sem kormányfő, sem a férfitársadalom fontos dolgokra koncentráló része.

  • Németország továbbra is kiáll Libanon mellett és támogatja a szomszédos Szíriában zajló polgárháború miatt kialakult menekültválság kezelésében – jelentette ki Angela Merkel német kancellár kedden Berlinben Szaad Haríri libanoni kormányfővel folytatott tárgyalása előtt.
  • A Magyar Idők nemzetbiztonsági forrásai szerint a Nemzetbiztonsági Hivatalnál 2006 után egyelőre tisztázatlan körülmények között a Rózsa-Flores ellenőrzéséhez szükséges telefonlistához csatolták Orbán Ráhel mobilelérhetőségét is.
  • Ismét összeállította a legbefolyásosabb magyar nők listáját a Forbes magazin hazai kiadása. Az üzleti döntéshozók között a MÁV Zrt. első embere, Dávid Ilona a listavezető, a média legbefolyásosabb nője ismét Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezetője lett, a közéleti lista első helyén pedig ezúttal is Lévai Anikó, Orbán Viktor felesége áll.
  • Egy képviselő javaslata szerint nem lenne büntethető a nemi erőszak Malajziában, ha az elkövető később elveszi feleségül az áldozatot. Shabudin Yahaya javaslata véleménye szerint „sok tizenkét éves lány fizikailag és lelkileg is készen áll a házasságra”.
  • A londoni 10x nevű cég fejlesztése terhes nőknek segít ülőhelyet találni a tömegközlekedési eszközökön. Az applikációban csak meg kell nyomni az „ülést keresek” gombot, a közelben lévő okostelefonok pedig máris értesítést kapnak a kérésről. A Bluetooth technológiával működő Babee on Board alkalmazás főleg azoknak a nőknek nyújt segítséget, akik a terhesség korai szakaszában vannak, így még nem látszik rajtuk az állapotuk.
  • Nincs szó a Gibraltár körül kialakult vita eszkalációjáról, az pedig végképp nem lehetséges, hogy az ügynek bármiféle katonai vonatkozása legyen – üzente hétfőn szóvivőjén keresztül Theresa May brit miniszterelnök.
  • Felkerült a Fehér Ház honlapjára Donald Trump feleségének hivatalos önéletrajza és fotója. A first lady önéletrajzában szerepel, hogy 16 éves korában kezdett modellkedni Szlovéniában, 2005-ben ment feleségül a jelenlegi amerikai elnökhöz és 2006-ban lett amerikai állampolgár.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik