Poszt ITT

Egy kis adventi segítség Mészáros Lőrincnek

Öcsém, he! Ezt érdemes továbbgondolni! Gerlóczy matekozik.

Kedves Mészáros Lőrinc!

Láttam a videofelvételen, hogy nincs tisztában azzal, mennyi a vagyona. Az ünnepek közeledtével szeretnék segíteni Önnek kicsit, hogy legközelebb, amikor ezek a firkászok kukacoskodnának meg okoskodnának, legyen mit, valami jó frappánsat, afféle egyszerűt, olyan gógyisan csattanósat válaszolni, hogy a normális ember is megértse, mert lássuk be, ezzel a sok nullával meggyűlik a keményen dolgozó kisember baja. De ne is csupán a vagyonát nézzük, azt a bő harmincötmilliárdot, inkább azt a kétszázhuszonhatot, amit elfogulatlan közbeszerzéseken nyert.

Nos! Számolgattam kicsi. Kettőszázhuszonhat-milliárd forint tízezres bankjegyekben, magam is meglepődtem: 21922 kilogramm. Hát ezzel nem vagyunk sokkal beljebb, polgármester úr, ez már megint nagyon bonyolultnak tűnik, sok ez a szám. Ha azonban azt mondom: ez 8 darab Mercedes G osztályú személygépkocsi súlya, máris sokkal könnyebb elképzelni, hogy mennyi is az annyi.

Vagy, vegyünk egy hízót, csípős már a hajnal, hamarosan vágni kell, mondjuk két mázsa legyen az a disznó! Hány ilyen disznó súlya egyenlő az ön közbeszerzéseinek súlyával?

Lássuk! 109 darab kétmázsás disznó. Ne haragudjon, hogy azt mondom: ez már döfi! Százkilenc kétmázsás disznó! Öcsém, he! Ezt érdemes továbbgondolni!

Az apróhirdetéseket bogarászva kiderül, hogy 450-550 forint/kg áron vehetünk egy 150-200 kilós élő disznót. Mondjuk ez kétéves cikk, de mindegy. Ha jól számolom, sajnos magam is elég rosszul számolok, de remélem jól számolok, az úgy százezer forint.

No, ha már itt tartunk, tetszik tudni, hány kétmázsás disznót vehetne abból a 21922 kilogrammnyi tízezresből? Egész pontosan, máris mondom – bár biztos kapna kedvezményt, ha ilyen sok disznót vásárol -, szóval: kettőmillió-kétszázhatvanezer. 2.260.000

Nézegetem, azt mondja: a magyarországi sertésállomány 2016-ban 183.000 db, szóval lehet, hogy külföldről kéne akkor hozatni, ha jól tudom, a dánoknak rengeteg sertésük van, bár ott meg drágább a hús, fene tudja, nem éri meg. Meg aztán, mit kezd az ember kétmillió disznóval? Hány IFA kéne ennyi disznó elszállításához?

Apropó, IFA!

Az IFA menetkész saját tömege 6050 kiló, vagyis 3 és fél db IFA súlyával egyezik meg az Ön közbeszerzett pénzének súlya, amennyiben tízezres bankjegyekben kerül leszámolásra.

Hát legközelebb mondjon valami ilyesmit ezeknek a hülyegyerekeknek!

Boldog karácsonyt, és sikerekben gazdag új esztendőt kívánok!

 

Frissítés

Szerző szégyelli, hogy nem nézett utána rendesen a magyarországi sertésállománynak. A megbízható forrásból származó adatokból tisztán kivehető, hogy Mészáros Lőrinc a 21922 kg tízezrest el tudná költeni Magyarországon sertéshúsra, nem szorulna dán exportra. Elnézést kérek mindenkitől, elsősorban a disznóktól.

sertesallomany

Ajánlott videó

Olvasói sztorik