Poszt ITT vélemény

Magyarország nem Abszurdisztán, szándékosan és okosan építenek kánságot

Téved, aki azt hiszi, hogy ez itt Abszurdisztán.

A Fidesz kormányzásának pont az a fő jellemvonása, hogy minden lépés világos, logikus, érthető, sőt előre kiszámítható. Nem csak a trafikmutyi vagy az állami megrendelések a haveri cégeknek, a többszörös áron elvégzett szar melókkal, vagy a konkurencia és a pixisből kiesettek kicsinálása. Ezek megszokott dolgok, akárcsak a szegényellenes politika, hiszen azok úgyse tudnak védekezni. Ezt mindenki érti és elégedetten nyugtázza.

Viszont ott vannak a „megmagyarázhatatlan” jelenségek, meg a „túlzások” és a „hibák”. Pedig csak félreértésről van szó. Ez a kormányzás okos vállalkozás, kiötlői és véghezvivői nem kis történeti, szociológiai és pszichológiai tudásról tesznek tanúbizonyságot.

A migránsok például nem azért torlódtak tavaly a Keletinél, mert szar volt a szervezés vagy a hatóságok tehetetlenkedtek, hanem hogy példát statuáljanak a jónép számára, hogy mi várható, ha nem a Fideszre szavaz.

Társadalmi haszon

A sajtó bedarálásának se az ellenzék elnémítása a célja, hiszen nincs is ellenzék, ellenben van internet. Amit viszont a Kádár-korban rekedt korosztályok nem ismernek, így aztán a kormánysajtó remek eszköze a savazós bácsik és verekedős nénik verbuválásának, ami olcsóbb megoldás, mint paramilitáris erőket öltöztetni és kiképezni, főleg, hogy felesleges is, lévén a hőzöngő ballibsi fiatalok romkocsmákban szocializálódott nyápic alakok. A nyugdíjasok meg legalább társadalmilag hasznosnak érezhetik magukat.

A keleti nyitás se csak biznisz, meg függetlenedés a dekadens Nyugattól, hanem kulturális megalapozása annak,

hogy itt kánság legyen köztársaság helyett.

Így értelmezhető a Szeretett Vezető háza előtt emelkedő stadion is, meg a nosztalgikus kisvasút a szülőfaluban. Mindenki volt gyerek, és tudja, milyen az, amikor nem kapta meg karácsonyra azt a kisvasutat, de szerette a focit, és milyen jó felnőttként nagyban megvalósítani ezeket az álmokat.

Ha a nagykán gyerekkorában orvos szeretett volna lenni, most a kórházak biztos jobban járnának.

Az alkotmány mindig épp aktuális átírása se csupán annyi, hogy na, akkor alaptörvénnyé teszünk itt bármit, ami nekünk most jó, hanem hogy a jónép szokjon hozzá: nincs kormányzattól független fundamentum, lévén egy valamirevaló kánságban a kán szava Isten szava.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Nem azért, mert nincs rá pénz

A CETA (a kanadai-uniós szabadkereskedelmi egyezmény) aláírása is oké, mert a nemzeti handabanda ellenére az okos fiúk jól tudják, hogy a nagy üzlet a multikkal van (ne azt nézzék, amit mondunk, hanem amit csinálunk), nem a „hazai kis- és középvállalkozókkal”, ennek az országnak meg úgyis annyi. Egyébként is, inkább a nemzeti oldal árulja a hazát, mintsem a tetves komcsik, a tulajdonos azt tesz a tulajdonával, amit akar, ha eladja, hát eladja.

Ugyanígy érthető a haszon kivitele offshore cégekbe, főleg az olyan patinás és egzotikus helyeket tekintve, mint a Seychelle-szigetek, Panama vagy a Kajmán-szigetek, hiszen egy nagymenő nem olyan hülye, hogy Magyarországon tartsa a pénzét, netalán még adózzon is. Ha ilyen hülye lenne, hogy bízhatna meg benne a magyar ember?

A régóta rothadó oktatásba se azért nem ölik bele a zsét, mert az idevaló pénz kell a haveroknak kurvára meg kokainra, hanem azért nem, mert az olcsó munkaerő esetleg visszapofázna, vagy hőzöngene, ha tanultabb lenne, és talán nem nyelné le azt a munka törvénykönyvét, amit – nem véletlenül – egy gyarmati multicég jogásza állított össze gyarmati módon a bennszülöttek számára.

Mi lenne egy akár közepes színvonalú oktatás esetén a Nagy Összeszerelő Műhelyből, ami az ország egyetlen reális jövőképe?

A zöldenergiák kvázi betiltása – bár nyilván megéri egy rendes energialobbinak, hogy a napelemen luxusadó van, szélerőművek meg nem épülhetnek -, elsősorban azt az üzenetet hordozza, hogy a Föld ne forogjon, hanem álljon, s minthogy a feudalizmus építése a cél, magától értetődő a modernizáció minél hatékonyabb kiküszöbölése. Ennek szellemében a nagybirtokok kiosztása se szimplán holmi földlenyúlásról szól, hanem a hűbéri rendszer és vele a jobbágyság létrehozásáról, ami társadalmi és kulturális alapja a stabil kormányzásnak.

Tanulják meg, hogy nekünk lehet

Sokan azt se értik, minek a nyilvános rongyrázás, a Gucci-táska, a helikopterezés, a múzeumi kincsek kikölcsönzése, az elvtársi vadászatok arisztokratákkal és a többi. A korábbi korrupt politikusok legalább titokban csinálták, most mér’ kell ezt, csak népszerűtlenebb lesz a kormány. Ugyan. Ez szimpla hatalomtechnikai eljárás. Amit Sánta Ferenc fogalmaz meg Az ötödik pecsétben, és amit Fábry filmjében Latinovits olyan zseniálisan mond el: A tömeg tudja csak meg, hogy nekünk mindent szabad, nekik meg semmit. Márpedig a magyar annyira tiszteli az erőt, hogy ebbéli hajlama a szokásos irigységét is képes felülírni. Népszerűtlenebb lett talán a kormány?

Szóval mindez érthető, tiszta, logikus. Jómagam egy dolgot nem tudok hová tenni:

honnan az a megveszekedett düh a fák iránt?

Városliget, Bocskai út, Duna-part, Nemzeti Múzeum, vidéken is irtás irtás hátán, az öreg fák kivágása mindenhol, akár indokolt, akár nem, még bírói tiltás ellenére is. Üzletnek nem akkora buli, még ha ezeken netán meg is keresi magát valami párthű elvtárs.

A kán állítólag azt mondta egyszer, hogy a környezetvédelem-izé az olyan balos dolog, ezé’ nem szeressük. Tényleg csak egy ilyen ellen-ideológia indokolná a fűrészeléseket? Antizöld attitűd? Ha már Cohn-Benditet nem lehet beásni az orgoványi mocsárba, akkor ki kell vágni a fákat helyette, csak mert zöldek a szó konkrét és átvitt értelmében egyaránt?

Fotó: 24.hu
Fotó: 24.hu

Profik, számlatömbbel

Nagyot csalódnék a Fideszben, ha tényleg ennyi lenne, mert mindig profiknak tartottam őket, s egy jobboldali író haverom mondásával élve, a profinak nem elvei vannak, hanem számlakönyve. Van még egy párt, ami végigpróbált ennyi mindent? Reformszocializmussal kezdték kollégiumi csapatban, aztán jött a liberalizmus, aztán a konzervatív liberalizmus, majd a polgári konzervativizmus, kis népnemzetieskedés is volt, majd kikötöttek ennél, mert rátaláltak, amire a magyar társadalom történeti és szociológiai okok miatt vevő. Csodálattal bámulom őket, mint az android a Nyolcadik utasban az alient, mert az a tökéletes túlélő. Egy ilyen türelmes, szorgos és kísérletező társaságnál ideológiai béklyók? Na ne.

Jobbos propagandának se az igazi. Nem tudok róla, hogy a konzervativizmus lényegi eleme volna az erdők letarolása, persze nálunk a konzervativizmus is liberalizmusként van elkönyvelve (ráadásul mindkét oldalon), a kereszténység pedig egyenesen kommunizmus, ha nem a nevét, hanem a tartalmát vesszük. A neoliberálisok is csak tisztán a haszonért pusztítják a földgolyót, semmi érzelem. A szélsőjobboldaliság se jár automatikusan a természeti környezet gyűlöletével, legfeljebb amikor háború van, az erdők is megszívják, de ez másra is érvényes. Mellesleg a Harmadik Birodalom hozott a modern Európában először környezetvédelmi törvényeket, és az erdő tisztelet tárgya volt, már csak a germán mitológia révén is. Persze a NER szellemiségéből kiindulva a Harmadik Birodalom is balos és modernista, már csak a szociális jelleg miatt is, a műszaki fejlesztéseiről nem is szólva.

Gondoltam arra is, hogy a fák kiirtása talán a keleti nyitás része, minthogy országunk legyen inkább sztyeppe, vagy olyasmi terep, mint Mongóliában a Góbi sivatag, és aztán jöhetnek a jurták, mert igazi kánság mindez nélkül elképzelhetetlen.

De hát a sztyeppét vagy a sivatagot nem öntik ki betonnal.Kivágni és elpusztítani

Megkérdeztem egy ismerősömet, akitől a baloldaliság és a liberalizmus finoman szólva mindig távol állt, a környezetvédők szubkultúráját se csípi, mi a véleménye, mert a zöldekét tudom. Szerinte emögött valami nem evilági influenciák lehetnek, annyira nem magyarázható a jelenség semmivel, viszont démoni.

Netán egy más bolygóról származó faj tevékenykedik itt, amolyan testrablóként, és az ökoszisztéma kiirtásával a saját életterét akarja létrehozni? Ehhez Magyarország kétségtelenül jó kísérleti terep, már csak a lakosság mentális állapota okán is.

De lehet, hogy a magyarázat a fa szimbolikájában keresendő. A szimbolikus cselekvés mágia. Elpusztítok valamit, s vele az általa szimbolizált tartalmat is kitörlöm. A fa ugyebár a kereszténységben krisztusi szimbólum. A pogány szimbolikában pedig ott a világfa, illetve az életfa. A fa maga az élet, gyökerei a „gyökereink”, lombkoronája az égboltozat, a szellemi világ, törzse a gerinc ősi analógiája.

Az öreg fák meg mindig a múlt tanúi.

A következtetéseket az olvasóra bízom.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik