Poszt ITT

Visszahoztátok a vasárnapi boltzárat, kösz, Orbán!

Grásziasz, szenyor Orbán! - köpött egyet a turista, miközben a fél Móricz rájött, hogy vasárnap van, de zárva vannak a boltok ma.

Három turista – a hablatyolásukból következtetve vagy finnek vagy olaszok – sétáltak a Móriczon vasárnap dél előtt nem sokkal, és amennyit értettem ebből a vartyogásból, parizert akartak venni vizes zsömlével. Állnak meg a lidli előtt, hát nem nyílik a fotocella. A két lány olyan rémült arcot vágott, mintha eltörölték volna a bikaviadalt, de a srác felvisított:

Grásziás, szenyor Orbán!

Egy pillanatra megállt az élet a körtéren, lefulladt a buszok Euro6 motorja, leszakadtak a villamosok áramszedői, bennszakadt a böfögés egy szokatlanul nyurga hajléktalanban, sőt a LIGO sem észlelt ekkor gravitációs hullámokat. Mindenki rájött arra a lopakodó-sunnyogó igazságra, hogy vasárnap van, és az ígéretek ellenére zárva vannak a boltok.

Persze, lehet ezzel a május elsejével jönni, meg egyéb kamudumákkal, de a lényeg annyira tisztán egyértelmű, mint a felhők közé bújt napkorong: sunyin ismét bevezették a vasárnapi boltzárat. A nép elaludt, elámította a Felcsút kiesése és az új vasútvonal pompája, és eközben mi történt?

Megint nem tudok redves sajtos párizsit venni vasárnap! Kösz, Orbán!

Persze innentől minden tiszta sor: majd amikor jön a Pünkösd ünnepe, akkor rá lehet fogni az egyházra a boltzárat, most rá lehetett fogni a kommunistákra a majális miatt, aztán majd Rákosira október 23. és a kis Jézusra karácsony miatt. Vállalhatatlan. Felháborító. Ha Gyurcsány lennék, most keresztbe feküdnék valamelyik nem használt vasúti mellékvonal sínjein, közel egy teszkóhoz, hogy tiltakozzak. Vállalhatatlan. Felháborító.

Mindegy, le van szarva, NB1-es marad a Vasas.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik