Poszt ITT

Amúgy meg rohadjatok meg a vasárnapi boltzárral együtt!

Most komolyan, megérte ez az egész?

Persze, oké, nem tudjuk, hogy ki küldte oda a Nemzeti Választási Irodához az ősfideszes polgármester feleségét és a fradinál dolgozó kopaszokat, hogy megakadályozzák az MSZP-t abban, hogy leadjanak egy népszavazási kezdeményezést a vasárnapi boltzárról. Nyilván lesznek olyanok, akik azt mondják, hogy ez is az MSZP-nek jött jól, de ennyire még a dúcidegrendszerig leépült szocik sem hülyék. Nyilvánvalóan sokkal nagyobbat lehet nyerni egy népszavazással, amivel odavághatnak a kormány egyik legnépszerűtlenebb döntésének, mint azzal, hogy megveretik magukat, aztán Kunhalmi Ágnes elmond egy tüzes beszédet 3-400 ember előtt.

Viszonylag nyilvánvaló, hogy miért külték oda a kopaszokat, és Erdősi Lászlónét, ha küldték egyáltalán (lol). A vasárnapi boltzár elleni népszavazást a kormány csak akkor nyerheti meg, ha nincs ilyen népszavazás. Ezért, ha az NVI elfogadja Lászlóné kérdését, majd nem gyűjtik össze hozzá a kétszázezer aláírást. Mert hogy más indokot a boltzár mellett – vagy mondjuk ellene, de ez mindegy – sem a kopaszok, sem Lászlóné nem tudott felhozni.

Mert egyébként mit lehetne felhozni a vasárnapi zárva tartás mellett?

Komolyan, van ebben az országban bárki a piaccá minősített CBA-k tulajdonosain kívül, akinek ez az egész megéri? 

Egy éve minden hétvégém felborul, mert nem tudok elmenni akkor bevásárolni, amikor ráérnék bevásárolni. Addig oké, hogy vasárnap vásárlás helyett a családommal vagyok, de mit fogunk enni, ha szombaton nem volt időm elmenni a boltba? És ezzel egyébként nem vagyok egyedül, a vasárnapi zárva tartást szinte egész Magyarország gyűlöli. A Medián tavaly májusi felmérése szerint a lakosság 72 százaléka utasította el.

És ez még csak nem is olyan kérdés, ahol mérlegelni kell az állampolgárok egyik felének érdekeit a másikkal szemben, mert nincs olyan ember, akinek az az érdeke, hogy egy bolt zárva legyen, ha nyitva is lehetne. A boltok munkavállalóit nem itt kellene és nem is itt fogják megvédeni a munkaadók túlkapásaitól. Szombaton dolgozni mennyivel jobb, mint vasárnap?

Még csak nem is olyan kérdés ez, ahol érdemes ideológiákról vitatkozni. Hiába érvel a KDNP a családdal, meg a vasárnap szentségével, Magyarországon alig jár valaki templomba, közösen pedig pont annyian fognak leülni ebédelni, mint ahányan eddig tették.

Teljes baromság az egész, amivel csak annyit sikerült elérni, hogy a kormány az életem újabb részébe szólhasson bele.

Kösz, hogy elbasszátok minden hétvégémet!

És tényleg röhejes, hogy azért kellett egy csapat kopasz szolnokinak becsicskítania a magyar demokráciát, hogy a kormány megvédhesse az eddigi egyik legnagyobb eredményét. Hát ha tényleg ez a kormány eddigi legnagyobb eredménye, akkor nagyon gyorsan kapják össze magukat, mert ha lenne bármilyen alternatíva, ez már rég nem lenne elég.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik