Poszt ITT

Tudja, mi történik, ha francia trikolórra változtatta a profilképét?

Aki a párizsi terrortámadás után képet cserélt... komoly következményekre kell, hogy számítson! És minden ismerősének az ismerőse is!

A legutóbbi párizsi terrortámadás óta a magyar facebookozók (persze nem csak a magyarok, de most velük foglalkozunk) a következőképpen reagáltak a közösségi oldalon:

1. francia trikolórra (vagy a terrortámadás áldozataira utaló egyéb képre) cserélték a profilképüket,

2.  nem változtatták meg a profilképüket,

3. nem változtatták meg a profilképüket, viszont anyázzák azokat, akik igen,

4. azon nyavalyognak, hogy bezzeg az orosz repülő lelövésekor senki nem változtatta meg a profilképét orosz trikolórra, pedig abban a támadásban SOKKAL TÖBBEN HALTAK MEG,

5. azon problémáznak, hogy bezzeg a Szíriában, Irakban (stb) meggyilkoltak emlékére nem változtatta meg senki a profilképét,

6. TRIANONra (!) hivatkozva becsmérlik azokat, akik francia zászlóval mernek emlékezni.

7. És ő:

trikolor

Emlékeztető: mint az a szivárványos profilképek esetében kiderült, a Facebook valóban tudja követni, kik cserélték le a fiókjukhoz tartozó fotót, ellenben a 30 napos lappangási idővel bíró hongkongi típusú vírusról még nem hallottunk, őrült kíváncsian várjuk, mi fog történni; a legrosszabb, amit el tudunk képzelni, hogy mindenkinek, aki megfertőződött (és azok ismerőseinek az ismerősei is), Jackie Chan-fotóra változik a profilképe.

FRISS!!!

Bár fentebb már erősen gyanítottuk, most mindenkit megnyugtathatunk még egyszer: a trikoloros profilkép biztosan nem terjeszt vírust és romba sem dönt. A rémhírekre szakosodott Hoax-Slayer szerint felröppentek “kisebb pletykák” arról, hogy a francia zászlós filter fertőzött, de ez nem igaz. A változtatás nem okoz károkat – szögezik le.

Azt egyelőre nem tudni, hogyan indult a pletyka. Mivel egyszerre sokan változtatták meg a profilképüket, így többen azt hihették, hogy valamiféle vírus terjed, de erről szó sincs – írja a Hoax-Slayer.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik