Poszt ITT

A hét nagyon gagyi képekben

Miközben dübörög a mindennapi hírügyelet, gyakran találkozunk szembe hírügynökségi képekkel. Sokuk pazarul be van állítva, de az élet a legnagyobb rendező, néha olyan gyöngyöket görget elibénk, hogy azt még a disznók is habzó szájjal falnák fel: ezek a véletlen reneszánsznak nevezett kompozíciók. Az ilyen és egyéb (pl. portréjellegű) MTI-fotók fotorealista olajfestményekért kiáltanak, de mivel nem tudok festeni, néhány rajzot rittyentettem, hogy visszaadjam az egész pózerkedős sajtófotó esszenciáját (amellett, hogy minden tiszteletem a fotósoké).

A hét változatlanul legjelentősebb eseménye a menekültkrízis, ezen belül a gyoda, azaz a határzár építése. Ez adta az apropót a Gyodát építő honvédek Ifával Barcsnál (35×26 cm, toll, papír) című alkotáshoz.

Copyright: Molnár Zoltán
Copyright: Molnár Zoltán

Ha az orosz-amerikai csörtéket Szíria ügyében leszámítjuk, akkor Ferenc pápa tengerentúli látogatása volt az egyik legfontosabb Európán kívüli hír a héten. Ezért készülhetett el a Ferenc pápa megpihen beszéde után, amit az ENSZ közgyűlésében tartott (25x18cm, toll, magyar idők, papír).

Copyright: Molnár Zoltán
Copyright: Molnár Zoltán

Minden szál Amerikába vezet a héten az ENSZ ülése miatt, ahova a klímaváltozás globális ikonja, Áder János magyar államfő is ellátogatott, sőt találkozott lengyel kollégájával is. Csak azért tette, hogy megszülessen az Áder János parolázik Andrzej Duda lengyel elnökkel a New York-i Marriott Hotelben (6×6 cm, grafit, filc, post-it).

Copyright: Molnár Zoltán
Copyright: Molnár Zoltán

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik