Poszt ITT

Orbán burkoltan buzizott, cigányozott

Orbán (Array)
Orbán (Array)

Ötéves kormánya értékelésekor beszélt bégető nyájról, gatyázásról is.

Orbán Viktor beszéde elején az előtte felszólalók szavaira reagált. Arról beszélt, hogy nem nagyon szokott a gazdaság elemzésével foglalkozni, ha kíváncsi, hogy állnak a pénzügyek, megnézi a jegybank elnökét. No, nem “ferdeségből” – tette hozzá, de ha Matolcsy jól néz ki, akkor jól mennek a dolgok.

A kormányfő ezt követően úgy cigányozott, hogy dicsért. Mint mondta, arra már nem is emlékszik, hol, de egy településen előfordult, hogy cigányok közmunkáért és nem segélyért tüntettek. Ez volt az a pillanat, amikor Magyarország miniszterelnöke úgy érezte, győzött a kormány.

Orbán Viktor szavai főleg annak tükrében különösek, hogy a Fidesz szellemi hátországa és frakcióvezetője is ízekre szedte Tóta W. Árpádot, amikor szóvá tette az állami hírtévé indulásakor egy cigány származású híradós szakmai teljesítményét. A hvg.hu hírportálon azt írta a riporterről, hogy nagy jövő előtt áll, már persze amíg ez a köztévé áll, mert utána sajnos csak a közmunka marad. Akkor Rogán Antal azt mondta: a hvg.hu „minden határon túlment” a nyílt cigányozással. A Fidesz frakcióvezetője az Országgyűlésben ítélte el az írást. “A nemzeti ünnepen volt egy portál: a hvg.hu, amely azt gondolom, hogy minden határon túl ment, amikor egyébként egy cigány származású tudósítóját a köztelevíziónak nagyon durván és méltatlanul támadta meg” – mondta Rogán Antal.   

Akkor Tóta W. ellen a HVG székháza elé vonultak a romák. A jelenlévők “HVG=kuruc.info”, “Mondj nemet a rasszizmusra”, “Cigány vagyok és muzsikus”, és “Egységes nemzet vagyunk” feliratú táblákkal érkeztek. 

Az értékelőről bővebben itt olvashat!

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik