Poszt ITT vélemény

Nagy Bandó András: G a G ellen

Nézzük, mi miatt gondolom, hogy egy mocskos, szemét országban élünk. Miért is gondolom, hogy egy megbolygatott trágyadomb bűzét érzem az orromban?

Most mutatkozott meg: tényleg G!

Közben az jut eszembe, amit a gyerekek szajkóznak: az, aki mondja!

És az is, hogy az úgy kezdődött, hogy Lali visszaadta.

Meg az is, hogy nem az a legény, aki adja, hanem, aki kapja.

Végsősoron meg az is eszembe jut, hogy most lett átlátszóvá az, ami eddig takarásban, lefedve, eltakarva és eltakarítva volt.

És az is eszembe jutott, hogy a trágyadomb csak akkor bűzlik, amikor megbolygatják.

És az is, hogy egy politikailag igen mocskos, szemét országban élünk.

Ehhez képest semmiség, amit Gyurcsány dumált Öszödön, jelesül, hogy „ez a kurva ország”, ráadásul Gyurcsány szövegében ez olyasmi volt, amit gyerekre is mond a türelmét vesztett szülő, hogy „agyoncsapom ezt a kurva gyereket!”, egy perc múlva meg már az ölében ül és puszikkal halmozza el.

Leszögezem, mert végtelenül bántana, ha a túllelkesült hazafiak belém kötnének: én tényleg szeretem a hazámat, Magyarországot! Úgy szeretem, ahogy anyját szereti az ember: mindent neki köszönhet, születését, életét, fájó halandóságát és majdani halálát. Minden ide köt, földjében porladtak el őseim, és én sem szeretném, ha máshol hantolnának el.

Ennyit a tiszteletkörről, miheztartás végett.

És akkor most nézzük, mi miatt gondolom mégis, hogy egy mocskos, szemét országban élünk. Miért is gondolom, hogy egy megbolygatott trágyadomb bűzét érzem az orromban?

Egy kép: ha egy magyar kocsmában egy magyar ember azt mondja egy másik magyar embernek, hogy „Geci vagy, érted?!”, akkor vagy folytatja, hogy miért tartja annak, és tettlegesen is nekimegy, vagy olyat kap a pofájába, hogy a fal adja a másikat. Hogy aztán ezzel el is rendeződött a dolog, nem tudható, de hogy elkezdődött az elrendezése, az biztos.

Na most akkor rakjunk rendet a mi, azaz az ország verekedői dolgában.

(Továbbiakban SL = Simicska Lajos, OV =Orbán Viktor, G = geci.)

SL azt mondta OV-re, hogy G.

OV nem sértődött meg, ami egy magyar kocsmában eleve sértésnek számít, de jelezte, hogy alkalmasint sértődni, és adott időben ütni is fog. Ez egy magyar kocsmában nem így megy, de ez a legmocskosabb kocsma, ami valaha kinyitott, itt még ilyen is megeshet.

SL odanyomott egy befejezetlen, egy félbehagyott mondatot, melynek azóta sem mondta ki a másik felét, és értelemszerűen nem is tette ki a mondat végére a pontot. Még egy rohadt kérdőjelet sem!

Dióhéjban ennyi a balhéjuk lényege.

És most, az M4-es épülőfélben lévő harminc kilométeres szakasza vált kocsmává, udvarán egy hatalmas trágyadombbal.

Kartellgyanú, mondja OV, és SL hallgat és lapul, mint szar a fűben.

Tudjuk, mi a kartell, de a rend kedvéért: egy beruházásban érdekelt vállalatok megállapodnak a piac elosztásában, s az árak kialakításában. De a kartell ezt is jelenti: államok és pártok közötti megegyezés. És hogy még szebb legyen a történet, a kartell régen írásbeli kihívást jelentett párbajra. Ha OV erre gondolt, még igaza is lehet. De én mondom: nekem ez kartellgyanús! Párbaj a javából, nem első, utolsó vérig. Már csak azt nem értem, mért lapul a fűben SL, ahelyett, hogy befejezné a megkezdett mondatát. Mert ha valamikor, hát most eljött az ideje. Ha nem maga miatt, hát az M4-esen (eddig) keményen dolgozó kisemberek és azok családjai miatt. Nem nekem kéne aggódnom a sorsuk miatt.

Mit merjek gondolni én az egészről?

Elmondom, mert azt remélem, a gondolkodás e percben még nincs tiltva, de ahogy OV fennhatóságát figyelem, ehhez sem kell már túl sok idő.

Azt gondolom, hogy az M4-esre szánt milliárdok eleve úgy lettek leosztva, hogy érvényesüljön a „jut is, marad is” elve, azaz SL is jól járhasson, és az OV-nek szánt káposzta is megmaradjon. Ehhez nem kell sokat számolni, épp csak több pénzt kell adni az M4-es e szakaszának kivitelezésére, és ha kész, megvan a suska. Persze nehéz úgy elküldeni SL-t a büdös francba, hogy közben építse és építtesse meg az M4-es 30 kilométeres szakaszát, a végén pedig lépjen le a dohánnyal, azaz azzal a pár milliárddal, amit nem neki szánt OV. Sakkban ezt patthelyzetnek mondják, OV azonban sakkra játszik, mert a reminek még a szaga is zavarja.

Mit tehet hát OV? Az általa is tudott kartellt SL nyakába varrja, és leállítja az építkezést. Sej, nagy Abonyban nem csak két torony fog látszani! De ez se baj, a lényeg, hogy a kocsmatöltelékek szeme láttára, ha megkésve is, de pofán vágja SL-t. Most mutatja meg, ki a kakas a trágyadombon. És most sem baj, hogy szarban maradnak a keményen dolgozó kisemberek, és hogy családok mennek tönkre. Azt mondta OV (egykor, hú, de rég volt!), hogy „Senkit sem hagyunk az út szélén”. Az egész bagázst otthagyták, miközben út se lesz, nemhogy széle!

Beszélj, SL, mert ha nem szólalsz meg, te is G leszel!

Mondom: mocskos, szemét országban élünk!

Az adófizetők, tessék érteni: a mi pénzünkkel szórakozik a világ legmocskosabb kocsmájában egy (immár kimondottan G), és egy G-ből lett majdnem G egymással. És mint mindent, most ezt is lenyeljük, ami miatt mi is G-k leszünk.

OV akkor ad, amikor akar, és akkor vesz el, amikor akar.

Lásd Tapolcát! Eddig nem akaródzott kórházat építeni, megtartotta ütőkártyának, majd akkor lesz kórháza Tapolcának, ha a Fidesz emberére szavaz a város! Most odamegy kampányolni, és saját szavát meghazudtolva kórházat ígér.

Tetszik érteni? Az állam, azaz a mi pénzünkön kampányol! Megteheti, mert nála van a mocskos, szemét ország pénzeszsákja. És nincs emberfia, hivatal meg pláne, azt már rég maga alatt tudja, hogy valaki a kezére ütne.

Ennyi év után még mindig hatalomként éli meg a szolgálatot!

És sértődik, ha diktátornak nevezik.

Régen, még az átkosban írtam meg, és mondtam el, hogy a magas pozícióban lévő elvtársakat költöztessük mindig más-más utcába, oda, ahol aszfaltozni kéne, mert ha ott laknak, hamar pormentessé lesz az utca. Az egy diktatúra volt, ez egy demokrácia. Ott utcákat raktak rendbe egy-egy elvtárs örömére, itt sztrádát építenek, esetünkben annak az örömére, aki eltapsikolt egy rakás pénzt a Quaestorban. Megérdemli a kétszer kétsávos sztrádát, ő is OV embere.

Mindezek tetejébe Lázár (LJ) pár hónapja kimondott szavait meghazudtolva erősíti OV teóriáját, mert most ez az elvárás OV részéről. Ilyenné lettek a nem diktátor, a magát demokratának mondó OV emberei, vagy talán ilyenek is voltak, és lettek G gyülekezetté.

Hát így megy ez nálunk, így élünk mi errefelé ebben a fantasztikus országban. Abony környéke is gyönyörű volt, és most évekig bámulhatják a környékbeliek és az arra utazók OV és SL párbajának trágyadombbá lett betonvas és vasbeton emlékművét. Jó lenne, ha még 2018-ban is ott bűzlene, hogy amikor választani indulnak a „zemberek”, eszükbe jusson, mire számíthatnak, ha újra OV és bandája kerül hatalomra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik