Poszt ITT

Gesztesi Károly megfogta Hajdú Péterét

gesztesi(4)(960x640).jpg (gesztesi károly, )
gesztesi(4)(960x640).jpg (gesztesi károly, )

Hajdú Péter volt annyira jó hozzánk, hogy elment Gesztesi Károlyhoz és megkérdezte tőle a nyilvánvalót. Ezúton is köszönjük a feledhetetlen perceket, igazi médiatörténeti agymenés következik.

Gesztesi azzal nyit, hogy tébolyda van körülötte.

Péter: Te is hibáztál, hogy ilyen helyzetbe kerültél vagy keresed a hibásokat és nem hibáztatod magadat?

Károly: Mivel barátok vagyunk nehéz kérdés.

Na itt éreztem, hogy csodás momentumoknak leszünk tanúi. Gesztesinek az a legfontosabb, hogy többet legyen a gyerekeivel, ezért döntött így. Hogy is döntött? Hogy direkt elkezdett durvábban piálni, hogy végre kirúgják és több ideje legyen a gyerekeire? Ilyen egy jó apa, mindig a gyerekei az elsők. Lehetnék ironikus is, de még lehetőségem sincs. A tévében zajló pillanatok sodornak magukkal, gondolkozni nincs időm, az állam leesik. Tehát apám itt rontotta el. Apu, inni kellett volna!

Nagyon sok ember meghalt mellette. Mármint úgy, hogy két felesége kihullott mellette a sorozat alatt, mondta Gesztesi. Itt felmerül bennem, hogy a Liptaival való házassága alatt az ex-feleségétől született gyerekének problémakörét eléggé elbagatellizálta a művész úr. Egyik oldalon szövegkönyv, másik oldalon titokzatos gyerek. A mérleg nyelve Gesztesinél a dialógusok felé dőlt.

Innentől néhány perc összefüggéstelen gondolatáradat következik, melyből az derül ki, hogy felnőtt mellette néhány gyerek, de ő erről lemaradt. Átkozott szövegkönyvek.

Péter: Most miből van eleged?

Károly: Most dönteni kell majd.

Péter: Miről?

Károly: Hát sok mindenről, azt még nem tudom.

Hajdú megkérdezte, hogy mostanában gyakrabban iszik-e, a válasz pedig az volt, hogy előfordul az ember életében, hogy megiszik egy pohár rozét. Egy mondattal később Gesztesi szépít:  Miután elmondom azt a tengernyi szöveget, megiszom azt a néhány pohár, ööö… amennyit kell.

Kiderül, hogy reggelire tíz tojásból rántottát és egy üveg bort rendel, mert megteheti, mondja Gesztesi. Jelentkezzen az, aki szerint hülyeség letolni egy üveggel még tíz előtt. Milyen vidám reggelek! Utána nyilván lepihen az ember, meg taxival jár mindenhová. Mert megteheti. Válaszút előtt állsz, mondja Péter. Milyen válaszút előtt? Kirúgták, mert piásan ment dolgozni, nem tisztelte sem a kollégáit, sem saját magát. Producer leszek vagy rendező, mondta Károly. Mer’ ott lehet inni, mi? Ja nem, azzal magyarázza meg, hogy egy Harmadik Richárdot bármikor megtanul, de szerinte a rendezés egy hátradőlés.

A műsor felénél eljön a pillanat, mikor végre őszinte kezd lenni a beszélgetés, legalábbis Hajdú szerint. Kérdezem én, miért, miért, miért?? Károly nagyon mélyen van és erre az vezette rá, hogy elkezdett őszinte lenni. Bevallotta, hogy az elmúlt két hónapban elcseszte és küldött virágcsokrokat. Szegény ember, miért nem bocsájtottak meg neki? Elegáns volt a búcsú, itt tuti fogalmi problémákkal küszködik Károly és Péter is, mert nem derül ki, hogy a virágra gondolnak vagy a piára. Gondolom a virágra, ezért rúgták ki.

Kiderült, hogy számára a szép búcsúzás a legfontosabb. Vajon belegondolt már, hogy nem kéne búcsúzni, ha nem cseszi el előtte? Pétertől is egy üveg borral fog elköszönni. Gondolom már kinyitotta előre, persze csak azért, hogy szellőzzön és minőség-ellenőrzést végezzen.

Az egész interjú alatt izgett-mozgott a székben Gesztesi, néha előredőlt, megfogta Hajdú mutatóujját aki láthatóan zavartan reagált ezekre a helyzetekre. Barátok egymás közt.  Még Andy Vajna neve is felmerült a kandalló felett lévő képet méltatva, biztos örült az öreg, hogy belekeverték az ügybe.

Nagyon sajnálom Gesztesi Károlyt, mert ő is áldozata lett a Hajdú-féle szemétdombnak. Gesztesi azt hitte, hogy azért történt ez az interjú, mert neki segít ez, bele sem gondolt, hogy Hajdú csak egy újabb bőrt húzott le a láthatóan nagyon rossz állapotban lévő alkoholista színész históriájáról. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik