Poszt ITT

NMHH: Ne már, hogy nem vágod a poént!

Ezen is csak a dugatlan nunák bírnak kiakadni. Emancipáció meg feminizmus, az.

Százezer forintos bírságot szabott ki a médiatanács a Maksa Zoltán poénjainak helyt adó HírTV-re egy nemi erőszakról szóló mondat miatt. Nem azzal volt a baj, hogy a vicc sértő, hiszen a  hivatal szerint a nézők számára kiderülhetett a mondat abszurd jellege, így senkinek nem sérült az emberi méltósága, hanem azzal, hogy nem tették ki hozzá a tizenhatos karikát. (Emlékeztetőül: Maksa Zoltán az adó szilveszteri műsorában azt mondta, “mintegy kétszáz magányos nő várakozik napok óta az ELTE jogi kar környékén megerőszakolásban reménykedve”.) Megszereztük* a hatóság informális levelét, amelyben tájékoztatta a HírTV-t a döntésről.

“Nem igaz már, komolyan, h ennyire nem értik a poént :(((“ – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a döntés kapcsán. “Jó, mondjuk ezen eleve csak az ilyen dugatlan nunák képesek kiakadni, nézd már meg, kik jelentették fel a Maksát, hát csak rájuk kell nézni, nem? ;))))” – áll a közleményben. “Jó, mondjuk egy gyerek tényleg lehet, h nem vágja, h csak vicc, meg hát ők eleve nem is tudják, mi az, h megerőszakolás :((( mert hát ugye ők még nem voltak gólyatáborban, érted, hogy mondom XDDD na szóval ja, ilyen szempontból végül is lehet, h jogos” – érvel a hatóság.

“Szóval valamit így kéne fizetni, mi egy ilyen száz ropira gondoltunk, az azért nem olyan durva, nem? És akkor most már csak lenyugszik mindenki” – zárja indoklását az NMHH.

 

* Figyelem! Figyelem! Ez az úgynevezett poén. Görbetükör. Ügyvédhez fordulás előtt ezt tessék figyelembe venni.


Fotó: MTI / Kollányi Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik