Poszt ITT

Gerlóczy: Múlnia kell

biliárd (biliárd, játék, golyó, dákó, poszt itt)
biliárd (biliárd, játék, golyó, dákó, poszt itt)

"Helikoptert vezettem, aztán meg az egész bázist, én voltam a parancsnok, végül pedig hatszemélyes magángépeket, amikor már elegem lett az öldöklésből." Szerzőnk jelenti Thaiföldről.

– Mit iszol – kérdeztem a lányt.

– Gin-tonic-ot. Kérsz egyet?

– Nem, köszönöm. Én melegben nem iszom töményet.

– Itt mindig meleg van – mondta és megitta az italt, aztán kinyitotta hűtőládát, telerakta friss jéggel a poharát, és öntött magának még egyet. Feltűnően jól beszélt angolul. Mondtam neki, hogy gyönyörű, ő pedig bemutatkozott. Láttam, hogy figyel a nevemre, láttam, hogy profival van dolgom, és biztos voltam abban, hogy másnap már akkor előkapja majd a sört, amikor leszállok a motorról kocsma előtt, és megkérdezi majd, hogy bonthatja-e.

– Mindjárt jövök – mondta. A kezébe vett egy dákót, megpörgette, aztán elvert egy belgát, egy németet, végül pedig egy angolt. Énekelt, táncolt és vedelte a gin-tonic-ot.

– Szerelmes vagyok – mondtam az útitársnak.

– Felejtsd el. Az előbb láttam, hogy megcsókolta azt a fazont.

– A tulajt?

– Azt.

Odamentem a tulajhoz, hogy beszélgessünk kicsit. Tudni akartam kivel állok szemben.

– Nem megy ez már olyan jól – mondta Dave. – A hosszú lövések már nem mennek, nem látok jól.

– Én sem – feleltem. – Túl sokat bámulom a monitort. Szép a feleséged. Vagány csaj.

– Köszönöm. Régebben bezzeg milyen jó szemem volt. Az Egyesült Államok haditengerészeténél szolgáltam 35 évig. 26 évet húztam le Okinawán a bázison, megjártam az öbölháborút, Libériát, minden szart.

– Katona voltál?

– Nem. Helikoptert vezettem, aztán meg az egész bázist, én voltam a parancsnok, végül pedig hatszemélyes magángépeket, amikor már elegem lett az öldöklésből. Soha nem gondolnád, hogy mikre vagy képes a háborúban, ha rákényszerítenek a körülmények. Aztán ezek az álmok! De a sör segít, egészségedre!

– Egészségedre!

– Na, mennem kell, én jövök – mondta.

Visszaültem a helyemre. Már nem voltam szerelmes.

Fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik