Poszt ITT

Háztáji: Itt az újabb tankönyvbotrány

Felháborító példák egy matematika- és egy fizikatankönyvben. Ha az összes szavazó körében 33 százalék a Fidesz-KDNP szimpatizánsainak aránya, hogyan kell átalakítani a szavazókörzeteket és a választási törvényt, hogy ez az arány 67 százalék legyen?

Még ki sem hevertük a jenkigyalázó, valami microsoftos játékokat emlegető tankönyvek okozta sokkot, máris újabb idézetekbe botlottunk a legújabb iskolai kiadványokban. (Mivel nem rendelkezünk bizonyító erejű fotóval, az sem kizárt, hogy mindezek csak beteges fantáziánk szüleményei).

Nézzük a hihetetlen feladatokat:

Ha az összes szavazó körében 33 százalék a Fidesz-KDNP szimpatizánsainak aránya, hogyan kell átalakítani a szavazókörzeteket és a választási törvényt, hogy ez az arány 67 százalék legyen?

Ha a baloldali összefogás pártjai megállapodnak egy egyenrangú választási együttműködésben, hány százalékkal kell növelni az MSZP-s indulók arányát, hogy a szocialisták másnap ne írják át a megállapodást?

Ha Izrael két alkalommal véletlenül lebombáz egy gázai ENSZ-iskolát, hány százalék az esélye, hogy a harmadik ENSZ-iskolát ért találat is véletlenül következik be?

Ha az ütőerőt így mérhetjük: E= m × v²/2, ahol m az ütés végrehajtásában részt vevő tömeg, a v pedig a tömeg mozgásának a sebessége, számold ki egy tüntetésen verekedő, európai értelemben vett baloldali DK-szimpatizáns nyugdíjas ütőerejét!

A Krím függetlenségéről tartott népszavazás hivatalos eredménye szerint a szavazók 96,77 százaléka szavazta meg a csatlakozást Oroszországhoz. Számold ki, hány százalék szavazott volna másként, ha nem orosz katonák biztosítják a választásokat!

Számold ki, hogy Miskolcon hányszor hangzik el az önkormányzati választási kampányban a „cigánybűnözés” kifejezés, ha a kampány 30 napos, és 1 nap alatt 5 kampányesemény zajlik, de csak a Fidesz és az LMP jelöltje nem rasszista.

Mérd meg az Ellenállás napjának hatását a Feszültségre és az Áramerősségre!

Számold ki, hogy egy tetszőleges országban a Várkert bazár hivatalos átadásainak száma hogyan aránylik az adott évben megrendezett választások számához!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik