Poszt ITT

Háztáji: Kedves Jobbik! Nem emlékszem

Az egyik cikkem után feljelentést tett a Jobbik, engem pedig tanúként hallgatnak meg.

Röviden arról van szó, hogy a választópolgár kifejezte nemtetszését az egyik párt iránt, ami nem tetszett a pártnak, még rövidebben: Hitler-bajuszt rajzoltak a Jobbik plakátjaira.

Rongálás miatt eljárás indult az ügyben, én lennék a tanú.

A cikket közel egy hónapja írtam, egyrészt. Másrészt ott és akkor azt is leírtam, hogy név és arc nélkül beszélgettem az „elkövetőkkel”, ráadásul nem a divatikon jött elő belőlem az esős időben, hogy bevésődjön, ki milyen ruhában van, hanem az újságíró, aki sokkal inkább az eseményre koncentrál.

Horogkereszt és holokauszt

Szokták mondani, hogy aki örömlánynak áll, az ne csodálkozzon, ha néha szexuális kapcsolatot kell létesíteni, a mondás nem teljesen így van, de finomítottam rajta. A Jobbik, azzal együtt, hogy elnöke kölyökkutyákkal pózol, egyik képviselőjelöltje pedig macskát ölelget a szórólapján, antiszemita, rasszista és kirekesztő párt, nem mellesleg pedig holokauszt-tagadó is. Legutóbb debreceni képviselőjelöltjük holokamuzott egy ízeset, majd jót derül saját alpáriságán.

Közben pedig egy Hitler-bajusz és egy horogkereszt miatt tesznek feljelentést. A Jobbikról ez jut az egyszeri választópolgár eszébe, nincs mit csodálkozni ezen.

El kell menni

Kényszerű kötelességem elmenni a tanúkénti meghallgatásra, de tényleg nem emlékszem, gondolom, esőkabátban vagy valami vízhatlan darabban voltak a fiatalok, mert esett az eső, a kapucniban is szinte biztos vagyok. Meg a filctollban. A feketében. Ezt szívesen elmondom a rendőrségen is, de akár Dúró Dórának vagy Vona Gábornak is, egyedül Zagyva György Gyulától tartanék egy kicsit, de még neki is.

Vizslakölyök a kopogó bakancsok között

Bagatel pitiánerségnek tartom ezt az egész feljelentősdit. A szólás- és véleményszabadság korlátozására irányuló kísérletnek egy olyan párttól, melynek tagjai a már említett holokauszttagadás mellett zászlókat égetnek és dobnak ki, származás alapján listáznának és bőrszín szerint beszélnek bűnözésről, a bűnözőket deportálnák és kémiai kasztrációt emlegetnek.

Eszembe jutott!

Negyedikes lehettem általános iskolában, nyelvtanóra volt, amikor Péter áthajolt a padon és beleírta egy rejtvény megfejtését a munkafüzetemben. A szemét! Megrongálta a munkafüzetemet! Feljelentem…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik