Poszt ITT

Orbán Viktor szeret Téged!

A kormányfő vezérfonala a kereszténység, amelynek lényege viszont a szeretet. Így mindenki megnyugodhat.

A keresztény kultúra a magyar nemzet történetének vezérfonala – mondta a kormányfő. Szerinte „Mi nem azért vagyunk európaiak, mert erre geográfiai, földrajzi okaink lennének, hanem (…) mert keresztények vagyunk”. Meg azt is mondta Orbán Viktor, hogy „büszkék vagyunk arra, hogy a magyar állam a nyugati és a keleti kereszténység határán született meg”.

A fanyalgók persze ízekre szedik majd a Fidesz-elnök mondatait, példákat hoznak arra, hogy az Orbán-rezsim nemzeti-keresztény kurzusában valójában már nincs is kereszténység, Logikai alapon azonban nincs igazuk. A kormányfő mondatának lényege, hogy Orbán Viktor – a leginkább szeretett párt leginkább szeretett elnöke – pontosan tudja, hogy csak a  szeretet számít.

A szeretet a kereszténység legfőbb értéke. A kormányfő azzal, hogy kereszténységet a magyar történelem vezérfonalának nevezte, azt is mondta, hogy követendő példának tartja az evangélisták tanításait. Például Mátéét, Lukácsét.

„Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol a moly és a rozsda megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják, hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a moly, sem a rozsda nem emészti meg, és ahol a tolvajok sem ássák ki, és nem lopják el. Mert ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is.” (Máté evangéliuma 6, 19-21.)

„Mindenkinek, aki kér tőled, adj, és attól, aki elveszi a tiedet, ne követeld vissza. És amint szeretnétek, hogy az emberek veletek bánjanak, ti is úgy bánjatok velük”. (Lukács evangéliuma 6, 30-31.)

Szóval nem kell félni, mert a szeretet türelmes, a szeretet jóságos „(…), nem keresi a maga javát (…). Orbán Viktor vélhetően tisztában van azzal is, hogy a Szentírás példája szerint szólhat ő az emberek vagy az angyalok nyelvén, ha szeretet nincs benne, legfeljebb csak zengő érc lehet. Lehet akár prófétáló tehetsége, ismerheti az összes titkokat és tudományokat, hitével elmozdíthat hegyeket, ha szeretet nincs benne, mit sem ér.

Fotó: Berecz Valter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik