Poszt ITT

Tojástánc és az őszödi mese

gyurcsány orbán (gyurcsány orbán)
gyurcsány orbán (gyurcsány orbán)

Az ügy a legjobb magyarázat arra, miért a hitelesség a leggyengébb pontja a politikának.

Nyolc évvel az őszödi beszéd után egyre inkább kérdéses, ki is hazudott, de a választót ez – a különböző, e témában írt cikkeinkhez érkezett hozzászólások alapján – valójában nem is érdekli.

Van olyan, aki Gyurcsányban csalódott, és van, aki Orbántól lesz rosszul. Nekik mindegy.

Mindenki a sajátjainak beszél. Annak az oldalnak, amely egyébként is azt kapja saját lapjától, újságjától, tévéjétől, rádiójától, amit hallani, látni akar. Az Orbánt már királyként utáló csak akkor téved a Hír Tv-re, ha alacsony vérnyomását akarja orvosolni. Az Orbánért rajongó pedig sohasem fogja az ATV-t nézni, ha van neki Bayer az ECHO-n.

Akiknek számítana Őszöd igazsága, azoknak ez választás tojástánc lesz, nem az értékrendek valódi küzdelme. Sokan lehetnek, akik szerint rég rossz, ha Gyurcsány Ferencnek kell megmentenie Orbán Viktortól a demokráciát, de ők a pártok által kínált „értékrendek” helyett csak arra vágynak, hogy egyszer érték legyen a szakértelem. A titkosszolgálatoknál is.

Ők nem hisznek senkinek, pontosan tudják, hogy a politika kontraszelektált, csak hűbéresei, csatlósai vannak.

Nekik beszélhetnek ezek is, azok is. Nekik hiába mondja Pintér belügyminiszter, hogy – szerinte – lényegtelenek az őszödi kiszivárogtatás körülményei, mivel a beszéd igazságtartalma jelenti a bajt. Akiknek valóban számítana az igazság, pontosan tudják, hogy éppen ez az a mentalitás, ami újra tévútra vezetheti Magyarországot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik