Poszt ITT

Tompa: Marx

marx (marx)
marx (marx)

Akkor hogy’ is állunk Jézussal? Mondjuk, amikor a keresztesek nyársra húzzák a gyermekeket, megsütik, majd felfalják őket.

Nézem az Ifjúsági Kereszténydemokraták (IKSZ) fess főideológusának csillámló eszmefuttatásait az egyetlen tévécsatornán, mely nem nyal be meleg sz@rig annak a csomó középszerű sipistának, akik ezt a jobb sorsra nem érdemes kis országot vezetik. Arról beszél, miért is kell eltávolítani Marx Károly szobrát a közgázról. Aszongya, mert mindenki felelős azért is, amit rá hivatkozva az utókor elkövet.

Assszta.

Akkor hogy’ is állunk Jézussal, kérdezte nejem a képernyőt, miközben hű ebeink früstükjét habarta a bádogszínű reggelben. És tényleg!… Mondjuk, amikor a keresztesek nyársra húzzák a gyermekeket, megsütik, majd felfalják őket? Vagy amikor a pápák által támogatott inkvizíció rendezte hétvégi autodafékon hűsítőket szolgálnak fel? Vagy amikor a katolikus Prohászka aszongya a zsidókról: „egy rafinált, romlott, hitetlen és erkölcstelen faj garázdálkodásáról van szó, poloskainvázióról, patkányhadjáratról. Egy kérdés van: hogyan védekezzünk?” Vagy amikor aszongya a református Matolcsy Mátyás ’41-ben a parlamentben: „Nem a III. zsidótörvényt, hanem a végleges megoldást várja a magyar társadalom… mindenféle szentimentalizmust félre kell itt tenni”. Hogy a százával pattogó példák közül vaktában lecsapjunk párat. Szóval: abcúg, názáreti, beikszelt a fékezhetetlen agyvelejű ifjú magyar kereszténydemokrata Jeanne d’ Arc, le veled, szobraidat és az összes feszületet a szoborparkba, amúgy se sok keresnivalód van itten, látod, már megint mit csinálnak a nevedben a farizeusok, gyere, kezdjük elölről az egészet.

Fotó: MTI/Kallos Bea

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik