Poszt ITT

Háztáji: Megosztja a pártokat a melegkérdés

A KDNP illetékesei kijelentették: őket nem zavarja a meleg, de csak akkor, ha otthon a négy fal között csinálja.

A napokban tragikus hirtelenséggel, egyik pillanatról a másikra véget ért a nyár. Pedig már kezdtük megszokni az október végi 25 fokokat, de most ezt is elvették tőlünk.

A hirtelen évszakváltás – és a rendkívüli hosszúságú nyár – természetesen a pártok körében is zavart okozott. Valamennyi felelős politikai erő úgy érezte, lépnie kell.

A Fidesz óriásplakát-kampányt indított: a hirdetésekből megtudhattuk, hogy az idén tíz Celsius fokkal nőtt az átlaghőmérséklet az elmúlt nyolc évhez képest. De Magyarország nem csak ebben teljesít jobban: idén mintegy negyven százalékkal tovább tartott a nyár, mint korábban.

Az MSZP szerint nem is volt meleg, ezt csak a kormányzati propaganda próbálja elhitetni a választópolgárokkal. A párt egy – egyelőre tisztázatlan eredetű – videofelvétellel próbálja bizonyítani, hogy valójában hideg van, csak a Fidesz módszeresen utaztatja a szavazókat olyan területekre, ahol kicsit jobb az idő.

Az Együtt 2014 szerint, ha mindenki összefogna, tényleg meleg lehetne, ám a párt képviselői nem tudtak megállapodni az MSZP és a DK politikusaival arról, hogy kinek kellene az Egységes Melegfront élére állnia.

Az LMP képviselői kifejezetten örülnek az ősszel is aktív nyárnak, hiszen végre bebizonyosodott, hogy lehet más az időjárás.

A KDNP illetékesei kijelentették: őket nem zavarja a meleg, de csak akkor, ha otthon a négy fal között csinálja.

A Jobbik szerint már látszik, hova vezet a melegkultusz. A párt vezetői nem tolerálják a forróságot, ezért hideggyógyintezetek felállítását javasolják.

A parlamenten kívüli szervezetek közül egyedül a Magyar Kétfarkú Kutya Párt adott ki nyilatkozatot az ügyben. Az MKKP úgy döntött, ezentúl az örök nyár is a választási ígéreteik közé kerül; az állandó forróságban még népszerűbb lesz az ingyen sör.

Fotó: Neméyni Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik