Poszt ITT

Kiretusálták a hangot az Eurovízión

Lila nyakkendős mikrofon-gate sújtotta szombat este a köztévét. Nézői levelet írtunk nekik.

Kedves közszolgálati televízió!

Szeretnénk megkérni Önöket, hogy több élő műsort ne tessenek készíteni. Hisz’ nem megy.

Ezt nem azért írjuk, mert azt a reményt tetszenek kelteni a zemberekben, hogy egy szimpátiára alapuló szavazáson egy jó dallal el lehet feledtetni, hogy fél Európa utál minket. Vagy azért, mert ezredszerre is sikerült a kínosan one-hit-wonder, hitgyülis Bayer Friderikát előkaparni valahonnan. Azért sem, mert valamiért egy görög kurtizán budoárját tetszenek lihegőnek hívni. De még azért sem, mert a felvágásból beszerzett iPadek használatát nem sikerült elsajátítani. És nem is azért, mert az egykori Fidesz-hoppmester számolózseni Rákay Philipet – akinek annyi köze van a zenéhez, hogy régebben a Z+-on volt műsorvezető – sikerült csontig benyalva bemutatni a közönségnek.

Hanem azért, mert amennyiben arra vetemednek, hogy az X-faktort/Megasztárt meglovagolva zenés versenyt rendeznek, legyenek kedvesek nem elcseszni benne a hangosítást. Hisz tudják. Zene=hang. Nem szól=fabatkát sem ér. Amikor először nem szólalt meg az egyik zsűritag mikrofonja, azt elnéztük. Amikor a műsorvezetők kezdtek el némán konferálni, már felszisszentünk. Amikor az elromlott mikroportot helyettesítő kézimikrofon is elromlott, már kuncogtunk. Amikor a bejátszókat sem sikerült hanggal elindítani, már kacagtunk. Amikor Gallus Nikiéknek kétszer kellett elkezdeni a dalukat, mert elsőre nem sikerült hangot keverni nekik, már röhögtünk. Amikor pedig Kállay-Saunders András neheztelve közölte, hogy jobban is sikerült volna a produkciója, ha esetleg hallja magát, akkor már el is szomorodtunk.

Tehát ezek miatt azt kérjük, ami nem megy, ne tessenek erőltetni! Tudjuk, hogy van pénz Önöknél, több mint a kereskedelmi tévéknek. Az államtól tetszenek kapni. Tessék esetleg ennek a nagy részét nem hazatalicskázni, hanem szakemberekre költeni. Olyanokra, akik megtalálják azt a fránya hangerőgombot és akkor nem kell égni, mint a rongy.

Köszi.

A néző.

UPDATE!

UI: Mivel a videó embeddelését az MTV ellehetetlenítette – sejtjük, miért -, ezért ide linkeljük.

Ezt meg a YouTube-on találtuk:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik