Poszt ITT

Gyógyszereken él a szívinfarktuson átesett magyar tévés

Bár Dömsödi Gábort mellőzik a televíziók, ő nem érzi magát mellőzöttnek.

Dömsödi Gábor néhány éve túlélt egy szívinfarktust. Azóta számos baját gyógyszerekkel tartják karban. Szerencsére nem volt újabb rohama, jelenleg jól érzi magát.

Van olyan dolog, amitől eltiltották az orvosok?

Nincs. Ha beveszem a gyógyszereimet, amelyek karban tartják vérnyomásomat, vércukor- és koleszterinszintemet, és nem stresszelek túl sokat, teljesen jól vagyok. Többet kellene mozognom, az valószínűleg jót tenne. Időnként biciklizem, gyalogolok és síelek, de ez elég kevés.


Fotók: MTI / Komka Péter

Jelenleg nincs televíziós műsora. Mellőzöttnek érzi magát?

Az tény, hogy mellőznek, de nem érzem mellőzöttnek magam. Nem hiányzik, hogy nem vagyok a tévében. Jobban érdekel a polgármesteri munka és az autós érdekvédelem. Nem panaszkodom, sőt inkább örülök annak, hogy abban az időben tévézhettem, amikor még nagyobb hatása volt ennek a műfajnak. Úgy gondolom, jelenleg nincs szükség arra a tudásra, amivel én rendelkezem. Korábban rengeteg olyan műsort csinálhattam, amit szerettem. Jelenleg nincs is olyan produkció, amit szívesen vezetnék.

Ennyire rossz véleménye van a mai televíziózásról?

Csupán egy műsort tudnék említeni, amit nagyon profinak tartok, ez pedig az X-Faktor. Az a problémám vele, hogy a műsorvezetőnek nincs benne igazi feladata. Tény, hogy nagyon kell figyelnie, de ez nem igazi szakmai feladat. Ettől függetlenül Ördög Nórát nagyon kedvelem, jól végzi a munkáját. Lehet, hogy ezt én nem is csinálnám jól. A fiatalok közül nagyon kedvelem még Sebestyén Balázst és Tillát is.

És Hajdú Pétert?

Hajdú Péter nagyon jól csinálja azt, amiben van, de én ezt a műfajt nem kedvelem.

Korábban nagyon sokat dolgoztak együtt. Nem hívta önt valamelyik műsorába miután megszűntek a tévés feladatai?

Többször felajánlottam neki a segítségemet, de szerintem ő függetlenedni szeretett volna tőlem. Ettől függetlenül jóban vagyunk, bár keveset találkozunk. Valójában nem is ő hiányzik nekem, hanem a kislánya, Noémi, akivel sokat foglalkoztam, amikor még egészen kicsi volt, még fürdettem is. Épp a múltkor írtam Péternek, hogy a fürdetőpapának járna néha a láthatás. Persze csak ironizálok, tényleg jóban vagyok Hajdúékkal.

Azzal, hogy elveszítette televíziós munkáit, anyagi gondjai is lettek?

Nem gondolom, hogy lenne ma olyan ember Magyarországon, akinek ne lennének anyagi gondjai. A polgármesterkedést tiszteletdíjért csinálom, van egy autósújságom, foglalkozom autós érdekvédelemmel, de ezekkel nem lehet nagy pénzeket keresni.

Milyen tévéműsorra mondana jelenleg igent?

Szerintem ezt a kérdést egyelőre biztosan nem teszik fel nekem. Mint mondtam, a jelenlegi műsorokban nem akarok szerepelni, olyan produkcióra pedig nincs pénz, amit én szeretnék. Tévében politizálni szintén nem kívánok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik