Poszt ITT

Alteregóján keresztül szólítja meg közönségét Rúzsa Magdi

Önvallomásokkal teli zenés darabbal állt színpadra Rúzsa Magdi a Pesti Színházban. A Magdaléna Rúzsa premierjén az énekesnő a közönséget és alkotótársait is lenyűgözte.

Rettenetesen izgult Rúzsa Magdi “Magdaléna Rúzsa” című vadonatúj zenés darabjának premierje előtt. A Megasztár 3 győztese most gyerekkori álmát valósíthatta meg a Pesti Színházban, amelynek színpadán nemcsak énekel, de eddig féltve őrzött, családi titkait is megosztja alteregóján, Magdalénán keresztül. A Hír24 az énekesnővel beszélgetett.

– Hogyan született meg a darab ötlete?

– Már gyermekként gyakran belebújtam Magdaléna bőrébe. Ez egy magányos játék volt, felmentem otthon a padlásra, régi lim-lomok, évek óta bezárt dobozok között kutattam, miközben történetek születtek bennem. Számomra mindig az a hely volt a kincsesbarlang, az emlékek tára, amelyeket jó volt időről időre feleleveníteni, kinyitni. Aztán egyszer meséltem erről Geszti Péternek, és a későbbiekben ő lelkesített, hogy vigyük színpadra.

– Rengeteg koncerted, fellépésed van, az ország egyik legsikeresebb énekesnőjeként tartanak számon. Most azonban egy merőben új közegben mutathattad meg magadat.

– Nagyon izgatott voltam a premier előtt, kíváncsi voltam, hogyan fogad ebben a szerepkörben a közönség. Számomra nagyon sokat jelentett a nézők közelsége, hogy előadás közben láthattam az arcukat. Ez egy egészen újszerű impulzus volt. Egy rockkoncert is hatalmas élmény persze, hiszen mindig szívvel-lélekkel énekelek.

– Tudni lehet rólad, hogy nem szívesen beszélsz a magánéletedről. A Magdalénában azonban jobban megnyitottad a lelked, mint eddig bármikor.

– Inkább úgy mondanám, hogy egy nagykoncerten másképp, és itt is másképp mutattam meg magamból valamit, amit fontosnak tartok, ami a lényem egy része. A színház komoly közeg, úgyhogy itt komolyabban meséltem az életemről a darab keretén belül. A zene, a fények játéka pedig segítettek megnyílni, és csodálatos hangulatot varázsoltak.

(A Magdaléna Rúzsa egész évadban látható lesz a Pesti Színház műsorán, november végén pedig CD-n is megjelenik  Magdaléna Rúzsa, Rúzsa Magdi estjének dalai címmel)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik