Poszt ITT

A profit kevés lehet a sikerhez

A profit és a siker nem szinonimák. Egy vállalkozásnak, amely sikeres szeretne lenni a befektetői, a dolgozói és a közvélemény szemében számos területen kell jól teljesítenie. Ezek közül csak egy a pénzügyi sikeresség, amelyet a profit nagyságával is mérnek. A siker azonban ennél sokkal több: hiteles stratégia, hatékony szervezet, jóhírnév és egy adag szerencse.

Ahhoz, hogy valaki hosszú távon sikeres legyen, először is szükség van erős, jól megalapozott stratégiára. Ha a vállalkozás ki tud találni hiteles, vállalható víziót, ami a dolgozókat, a piac szereplőit egyaránt megfogja, félig már nyert.

A másik fele a hatékony megvalósítás, ugyanis a legtökéletesebb, legvonzóbb stratégia is annyit ér csak, amennyit sikerül belőle a gyakorlatba átültetni, vagy legalábbis elhitetni, hogy a megvalósítás jó úton halad. Minél nagyobb egy vállalkozás, annál nehezebb a megvalósítás, és annál több olyan kompromisszum válhat szükségessé, amely végül is az eredeti elképzelés meghiúsulásához vezethet.

szerzőnkről

Erdős Gabriella a PricewaterhouseCoopers vezető adópartnere. Több, mint 20 éves tapasztalata van nemzetközi ügyfelekkel. Szakterülete az itthon tevékenykedő multinacionális társaságok adóügyeinek kezelése és a nagyobb magyar cégek adóügyeinek kezelése. Jelentős tapasztalata van nemzetközi adóstruktúrákban, reorganizációkban, M&A tranzakciókban, közös vállalkozásokban és adókockázatokat felmérő eljárásokban.

A pénzügyi teljesítmény fontos és nagyon összetett sikermérő. A befektetők számára természetesen a befektetés megtérülése, a befektetés-arányos nyereség (EBIT) az elsődleges mérőszám. A pénzügyi teljesítmény megítéléséhez azonban ennél jóval szélesebb körű elemzésre van szükség. Meg kell vizsgálni például a vállalkozás környezetét, a piacot, amelyen működik. A piaci részesedés nagysága és iránya, annak feltérképezése, hogy az árbevétel milyen értékteremtő tevékenységekből keletkezik, milyen az egyes piaci szegmensek dinamikája, nagyban befolyásolják a vállalkozás jelenlegi és jövőbeli teljesítményét.

Rövidtávon a magas hozam persze népszerűvé teheti a vállalkozás részvényeit, ennél azonban sokkal fontosabb a hosszú távú sikerességbe vetett bizalom, hiszen amennyiben a vállalkozás a jövőben is várhatóan sikeres marad, a részvényérték emelkedni fog. Célszerű tehát kiemelt figyelmet fordítani a vállalkozás működési mutatóira, arra, hogy, milyen a vállalkozás működési hatékonysága, költségszerkezete, likviditása, cash flow helyzete – ezek mind-mind hozzájárulnak a pénzügyi teljesítményhez. Fontos ismerni és elemezni a vállalkozás beruházásait, tőkeszerkezetét, az idegen források jellegét és mértékét, az alultőkésítettség fokát.

Az objektív mérőszámok mellett a várakozásoknak is igen nagy szerepe van. Egy gyengébb pénzügyi eredményt a piac egyaránt megítélhet átmenetinek, vagy egy negatív trend kezdetének. A piaci megítélés önmagában is jelentősen befolyásolja a részvények árfolyamát, forgalmát, amely egyaránt vezethet a vállalkozás fellendüléséhez vagy ellehetetlenüléséhez.

Ahhoz, hogy a siker tartós legyen, a vállalkozásnak sikeres vállalati szervezetet kell kialakítania és működtetnie. Egy szervezet akkor sikeres, ha nagy az alkalmazkodó képessége, rugalmassága, hatékony és gyors az új kihívások felismerésében, a megoldások megtalálásában, és bevezetésében. A kreativitást, innovációt ösztönző vállalati légkör a siker elősegítője lehet, míg az adaptációs készség elvesztése a piaci versenyben való lemaradáshoz vezet.

Minél erősebb a brand, a goodwill, a vállalat jóhíre, annál erősebb a vállalkozásba vetett bizalom. A jó név a hosszú távú siker egyik záloga.

Mi van a profiton túl?

Az fn.hu új sorozatában az üzleti életben komoly sikereket elérő szakembereket, menedzsereket, cégalapítókat kért fel, írják meg: lehet-e, érdemes-e kizárólag a profit érdekében működtetni cégeket.

Egy sikeres vállalkozástól egyre inkább elvárja a közvélemény, hogy jó állampolgár módjára viselkedjen, legyen környezettudatos, figyeljen a társadalmi, szociális környezetre, amely körülveszi. A vállalkozás környezeti és társadalmi felelősségvállalása ma már az üzleti élet szerves része, amely alapvetően meghatározza a vállalkozásról kialakult belső és külső képet.
A fenti tényezők mind alapvető szerepet játszanak a vállalkozás sikerességének megítélésében, mérésében.

Mégis, ha egy mondatban kellene megfogalmaznom azt, miről ismerhető fel messziről egy sikeres vállalkozás, talán azt mondanám: a versenytársak hozzá mérik magukat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik